Wijn van de week: Château Mire l'Étang 2006 - Perswijn
Wijn van de week

Wijn van de week: Château Mire l’Étang 2006

Bij de wijn van de week hoort natuurlijk het cliché van de week: na de dure decembermaand moeten we het nieuwe jaar beginnen met goedkope huishoudboodschappen, om de portemonnee weer te spekken. Fout! Op wijn mogen we natuurlijk nooit bezuinigen! Nou ja, vooruit dan, deze week een wijn die we voor zijn prijs in elk geval niet hoeven te laten staan: een rode Languedoc uit het gebiedje La Clape.
Bij de wijn van de week hoort natuurlijk het cliché van de week: na de dure decembermaand moeten we het nieuwe jaar beginnen met goedkope huishoudboodschappen, om de portemonnee weer te spekken. Fout! Op wijn mogen we natuurlijk nooit bezuinigen! Maar ja, feit is wel dat de supermarkten handelen naar het bekende cliché, met fenomenen als ‘hamsterweken’. Nou vooruit dan, deze week een wijn die we voor zijn prijs in elk geval niet hoeven te laten staan: een heerlijke rode Languedoc uit het gebiedje La Clape.

La Clape was een van de eerste ‘ondergebieden’ van de Coteaux du Languedoc die ook zijn eigen naam op het etiket mocht zetten. Niet vreemd: dit is een bijzonder terroir, op en rond een rotsachtige heuvel direct aan de Middellandse Zee, vlak bij de stad Narbonne. De warme zomernachten zorgen voor een goede rijping van de veeleisende druiven van de streek. Mire L’Étang bevindt zich aan de kant van de Middellandse Zee van het massief van La Clape, dus met uitzicht op zee. De ideale omstandigheden voor het maken van rijpe, zachte en volle wijnen. De wijn is een compositie van de klassieke druiven de streek, syrah en grenache, aangevuld met wat mourvèdre voor stevigheid en frisheid. De gewone cuvée ‘tradition’ is op het fruit, gemaakt, mooi soepel, zonder houtgebruik, en bedoeld om direct van te genieten. Een heerljk glas wijn, en ook nog heel betaalbaar… Hij geurt naar kreupelhout, kersen en kruiden, de smaak is zwoel en rijp, met zacht fruit, zijdezacht en romig, prima.

Super de Boer, € 3,99

Ronald de Groot

< Stuur deze pagina door >

Reageer op dit item