Winnaar 'beste gewone Brut Champagne’ 2007 - Perswijn
Nieuws

Winnaar ‘beste gewone Brut Champagne’ 2007

Wat zou Champagne aan Zee zijn zonder een uitverkiezing van een ‘beste Champagne Brut’? Een winnaar die wordt gekozen na uitgebreid proeven van een groot aantal Brut Champagnes van kwaliteit. Een echte competitie, waarbij grote namen niet tellen.
Wat zou Champagne aan Zee zijn zonder een uitverkiezing van een ‘beste Champagne Brut’? Een winnaar die wordt gekozen na uitgebreid proeven van een groot aantal Brut Champagnes van kwaliteit. Een echte competitie, waarbij grote namen niet tellen. Want er wordt blind geproefd. En waar eerste worden een grote eer is, is het helemaal geen schande om geen winnaar te zijn. De kwaliteit is over de gehele linie domweg bijzonder goed.

De winnaars werden door het Perswijnpanel gekozen de uit de finalewijnen, die bekend werden gemaakt in nr. 7 van Perswijn. Een proeverij met veel grote namen, en ook de wijnen van een paar –steeds betere- kleine huizen, die ook nu verrassend uit de bus kwamen. En, heel saai en toch ook heel verrassend: wederom werd de Philipponnat Royal Réserve tot winnaar gekroond. Het panel was er zelf confuus van. Maar het demasqué liet wederom dit resultaat zien. Dat Philipponnat steeds weer wint in zo’n sterk veld wil zeggen dat het domweg een heerlijke champagne is. De oorkonde die aan deze prijs verbonden is, werd in ontvangst genomen door Cathy Moerdijk van importeur Vinites.

Een bijzonder eervolle tweede plaats was er voor de Barnaut Blanc de Noirs Brut, een zeer betaalbare champagne gemaakt van 100% pinot noir. Een bijzondere prestatie.

De derde prijs ging naar de heerlijk elegante Henriot Brut Souverain. Henriot is misschien niet zo bekend, maar een huis dat fraaie champagnes maakt. Deze mooie derde plaats bewijst dat. We kunnen er weer tegen met de feestdagen.

1 Philipponnat, Royale Rés­erve
Vinites, 9

2 Barnaut, Blanc de Noirs
Moolenaar, Tamis, 8

3 Henriot, Souverain
Henri Bloem, € 29,95

Ronald de Groot

< Stuur deze pagina door >

Reageer op dit item