Bruisend jubileum Genoels-Elderen - Perswijn
Nieuws

Bruisend jubileum Genoels-Elderen

Wijnkasteel Genoels-Elderen, het bekendste en qua productie veruit grootste wijngoed in België, viert dit jaar zijn 15-jarig jubileum. De naam ‘wijnkasteel’ is zeker niet misplaatst, want het bedrijf straalt in menig opzicht een Franse grandeur uit, inclusief een statig landhuis en een bijzonder goed geëquipeerde kelder.
Wijnkasteel Genoels-Elderen, het bekendste en qua productie veruit grootste wijngoed in België, viert dit jaar zijn 15-jarig jubileum. De naam ‘wijnkasteel’ is zeker niet misplaatst, want het bedrijf straalt in menig opzicht een Franse grandeur uit, inclusief een statig landhuis en een bijzonder goed geëquipeerde kelder.

Het werd bij wijze van uit de hand gelopen liefhebberij opgericht door de Nederlandse zakenman Jaap van Rennes, die na het verkopen van zijn horecagroothandel verhuisde van Valkenburg naar Riemst in Belgisch Limburg, op korte afstand van Maastricht. Zijn dochter Joyce werd de wijnmaakster. Ze produceert op Genoels-Elderen naar Bourgondisch voorbeeld wijnen op basis van chardonnay en pinot noir, afkomstig uit de 15 hectare tellende wijngaard. Ze dragen de gecontroleerde herkomstbenaming Haspengouw. Het aanbod omvat verder mousserende wijnen volgens de traditionele methode en enkele zelf gestookte ‘levenswaters’.

Ter gelegenheid van het jubileum zal de Limburgse gouverneur Steve Stevaert, bekend als levensgenieter en fervent promotor van zijn provincie, op 16 november de eerste fles Zilveren Parel Brut 2003 hoogstpersoonlijk komen sabreren.

http://www.wijnkasteel.com/
De wijnen van het Genoels-Elderen worden geïmporteerd door Wijnimport J. Bart.

René van Heusden

Reageer op dit item