Prijswinnaars Klassiek Europa - Perswijn
Nieuws

Prijswinnaars Klassiek Europa

De uitslag van de wedstrijd voor de beste Sauvignon blanc uit Europa kreeg uiteindelijk een overwachte wending. Want niet de Loire, de streek die het beste was vertegenwoordigd in de finale, ging met de eer strijken, maar een bijzondere Sauvignon blanc uit Oostenrijk, een wijn uit het zuiden van het land, Carnuntum, van het wijngoed Artner. Een wat rijpere stijl Sauvignon, met een vleugje hout, minder getypeerd Sauvignon wellicht, maar een heerlijk glas wijn, daar was iedereen het over eens.
Winnaar ‘beste Sauvignon Blanc’ Europa tot € 12,50
De uitslag van de wedstrijd voor de beste Sauvignon blanc uit Europa kreeg uiteindelijk een overwachte wending. Want niet de Loire, de streek die het beste was vertegenwoordigd in de finale, ging met de eer strijken, maar een bijzondere Sauvignon blanc uit Oostenrijk, een wijn uit het zuiden van het land, Carnuntum, van het wijngoed Artner. Een wat rijpere stijl Sauvignon, met een vleugje hout, minder getypeerd Sauvignon wellicht, maar een heerlijk glas wijn, daar was iedereen het over eens. Een zeer eervolle tweede plaats was er voor ‘zomaar’ een Sauvignon uit de Touraine, de Éclat de Silex Vieilles Vignes 2005 van het Domaine Michaud. Een prachtige wijn, en bovendien wel zo’n vier euro goedkoper. Zeer aanbevelenswaardig, deze wijn. De derde prijs was voor de heerlijke Reuilly van het Domaine Sorbe, een heerlijk frisse en tegelijk krachtige Sauvignon.
De uitslag
1. Artner, Bühlweingarten, Reserve 2006, Carnuntum
Puur en Passie, € 12,50

2. Domaine Michaud, Éclat de Silex VV, Tou¬raine 2005
Joop van de Goot, € 8,20

3. Jean Michel Sorbe 2006, Reuilly
La Branche, € 9,50

Winnaar ‘beste Cabernet’ Europa tot € 10
Bij de Cabernetwijnen ging een klassieke appellationwijn uit de Bordeaux met de hoofdprijs aan de haal: de Thomas Barton 2005, Médoc. Een opmerkelijke prestatie voor een Bordeaux uit de streek met zijn strengste variant: de Médoc. Hier speelt de heerlijke jaargang duidelijk een rol. 2005 brengt voor de Bordeaux veel goeds. Je proeft het in de rijpe tannines van deze lekkere Médoc, maar hij heeft daarnaast ook die heerlijke frisheid. De tweede plaats ging naar een Vin de Pays d´Oc, de Domaine d’A, van de dynamische Jean-Claude Mas, die al een tijdje bewijst dat hij de goede weg heeft gevonden in de Vin de Pays. Een prima prestatie. De derde prijs ging eveneens naar een Vin de Pays d’Oc, de Les Jamelles, een soepele en zachte Cabernet.
De uitslag
1. Thomas Barton 2005, Médoc
Kwast, plm. € 9,95

2. d’A, Cabernet-sauvignon 2006, Vin de Pays d’Oc 
Poot, plm. € 7,50

3. Les Jamelles, Cabernet-sauvignon 2006, Vin de Pays d’Oc 
De Gouden Ton, € 6,95

Reageer op dit item