Flagstone overgenomen door Constellation - Perswijn
Nieuws

Flagstone overgenomen door Constellation

Constellation Brands, ’s werelds grootste wijnconcern, heeft er weer een nieuwe dochteronderneming bij. Het is het Zuid-Afrikaanse Flagstone in Somerset-Wes(t). Het is de bedoeling dat eigenaar-wijnmaker Bruce Jack ook na de overname verantwoordelijk blijft voor de vinificatie van het Flagstone-assortiment.
Constellation Brands, ’s werelds grootste wijnconcern, heeft er weer een nieuwe dochteronderneming bij. Het is het Zuid-Afrikaanse Flagstone in Somerset-Wes(t). Onder leiding van eigenaar-wijnmaker Bruce Jack was de pas in 1998 gestarte Flagstone Winery de afgelopen jaren een van de grote smaakmakers aan de Kaap. Jancis Robinson typeerde hem ooit zelfs als de Randall Grahm van Zuid-Afrika, bij wijze van compliment voor zijn originaliteit, creativiteit en inventiviteit. Flagstone betrekt druiven uit diverse gebieden en verwerkt die tot heel uiteenlopende wijnen. Merklijnen zijn ondermeer The Berrio, Foundation en Longitude.

Het is de bedoeling dat Bruce Jack ook na de overname verantwoordelijk blijft voor de vinificatie van het Flagstone-assortiment. Ook zal hij een nieuwe lijn van zogeheten ‘premiumwijnen’ voor de wereldwijde verkoop gaan ontwikkelen en zich bovendien gaan bezighouden met het merk Kumala. Dat behoorde sinds vorig jaar al tot de portfolio van Constellation.

< Stuur deze pagina door >

Reageer op dit item