Klassiek Europa komt terug - Perswijn
Nieuws

Klassiek Europa komt terug

Klassieke Europese wijnen zijn op de weg terug. Dat bleek wel uit het record aantal bezoekers dat zondag 14 oktober dit evenement bezocht. 27 Importeurs en wijnhandels presenteerden meer dan 400 wijnen aan de ruim 650 serieuze bezoekers van het evenement Klassiek Europa in het Palace Hotel in Noordwijk.

Klassiek Europa is op de weg terug. Dat bleek wel uit het record aantal bezoekers dat zondag 14 oktober dit evenement bezocht. 27 Importeurs en wijnhandels presenteerden meer dan 400 wijnen aan de ruim 650 serieuze bezoekers in het Palace Hotel in Noordwijk. De klassieke wijnlanden van Europa zijn weer in opkomst. Een groei van de import van met name Franse wijnen was in 2006 na jaren van daling zichtbaar. Op zondag 14 oktober 2007 wer ook de interesse van de consument bevestigd. De importeurs speelden hierop in door een hoogkwalitatief aanbod met veel wijnen tussen de € 10-20 en ook boven de € 20.

Op dit grote proefevenement waren de meeste wijnproducerende landen van Europa vertegenwoordigd. In totaal stonden er meer dan 400 wijnen op tafel. Griekenland ook een speciale proeverij), Nederland en Portugal (ook een speciale proeverij) waren opvallende aanwezigen.

Jaarlijks nodigt Perswijn alle Nederlandse importeurs uit wijnen in te zenden voor een proeverij van het Perswijn-panel. De tien genomineerde wijnen in beide klassen waren te proeven.

Wijnreis Bordeaux
Voor de bezoekers is er een wijnproefwedstrijd met als hoofdprijs een Cazebonne-wijnreis voor twee personen naar Bordeaux.  Deze werd gewonnen door de heer Beentjes uit Uitgeest.

Speciale wijnproeverijen
Er waren zes speciale proeverijen en masterclasses van wijnen uit Penedes, Meursault, Zuid-West Frankrijk, Toscane, Griekenland, en van Vintage Port 2000. Bij al deze proeverijen waren (vertegenwoordigers van)  de producenten aanwezig.

Unieke Wineroom
In een aparte ruimte werd een doorlopende proeverij van de mooiste wijnen van Europa gehouden. In mooie Enomatic kasten stonden 32 wijnen opgesteld, die door de gasten met een credit card “getapt” konden worden tegen speciale prijzen. De Wineroom  was de eerste in zijn soort en is voor herhaling vatbaar, omdat de proevers rustig konden kiezen en proeven.

Diner
Ook ’s avonds verzamelden zich liefhebbers voor het diner met Griekse wijnen. Dit diner toonde de gastronomische waarde van deze wijnen nogmaals aan.

< Stuur deze pagina door >

Reageer op dit item