Angélus voor de helft eigenaar van Bellevue - Perswijn
Nieuws

Angélus voor de helft eigenaar van Bellevue

De familie de Boüard de Laforest, eigenaar van Premier Grand Cru Classé Château Angélus in Saint-Émilion en enkele petits châteaux in de Libournais, heeft een belang van 50 procent verworven in het naburige Château Bellevue.
De familie de Boüard de Laforest, eigenaar van Premier Grand Cru Classé Château Angélus in Saint-Émilion en enkele petits châteaux in de Libournais, heeft een belang van 50 procent verworven in het naburige Château Bellevue. De aankoop is ingegeven door de ligging van deze cru – Bellevue  grenst zowel aan Angélus zelf als aan de châteaux Beau-Séjour Duffau-Lagarrosse en Beau-Séjour Bécot – en door de grote kwaliteit van zijn terroir. Saillant detail: al in 1938 speelde Maurice de Boüard de Laforest, grootvader van de huidige generatie, al serieus met de gedachte van een overname. De familie de Lavaud behoudt de resterende 50 procent van het wijngoed.

De Boüards en de Lavauds willen samen versterkt het werk voortzetten dat in 2000 begonnen is met de komst van het getalenteerde duo Nicolas Thienpont en Stéphane Derenoncourt. Sinds hun komst is de kwaliteit van de wijnen spectaculair gestegen. In de nieuwe classificatie van 2006 werd Bellevue niettemin tot verbazing van iedereen gedegradeerd van Grand cru Classé tot Grand Cru, zulks op basis van de niet zo overtuigende kwaliteit van wijnen uit de jaren negentig. Inmiddels is deze classificatie door de rechter ongeldig verklaard, wat in het geval van Bellevue niet meer dan rechtvaardig is

De wijngaard van Château Bellevue telt 6,2 hectare, ligt aan de zuidkant van Saint-Émilion op een argilo-calcaire bodem en heeft een aanplant die bestaat uit 85 % merlot, 10 % cabernet franc en 5 % cabernet sauvignon. De jaarlijkse productie schommelt tussen de 20 en 25.000 flessen.

René van Heusden

< Stuur deze pagina door >

Reageer op dit item