Prosecco in het zonnetje op Bubbles on the Beach - Perswijn
Nieuws

Prosecco in het zonnetje op Bubbles on the Beach

Prosecco is er in vele soorten en stijlen. Met een krachtige bubbel of een lichte mousse. Droog, of een beetje zoet. Maar altijd is het een aangename, ongecompliceerde belletjeswijn, die zich heerlijk laat drinken op het terras op een zomerdag, maar die ook past op een feestelijk moment. Zoals het evenement Bubbles on the Beach, zaterdag 8 september. Daar wordt de beste Prosecco 2007 bekend gemaakt, de selectie van tien genomineerde Prosecco’s is nu bekend.
Prosecco is er in vele soorten en stijlen. Met een krachtige bubbel of een lichte mousse. Droog, of een beetje zoet. Maar altijd is het een aangename, ongecompliceerde belletjeswijn, die zich heerlijk laat drinken op het terras op een zomerdag, maar die ook past op een feestelijk moment. Proost!

Op Bubbles on the Beach, het grote feest van de mousserende wijnen in het Zandvoortse beachclub Mango’s, zaterdag 8 september, is Prosecco een van de bubbelwijnen die in het zonnetje wordt gezet. Zo wordt bekend gemaakt wie de winnaars zijn van de prijs voor de beste Prosecco, in de categorieën Frizzante en Spumante. Dat is een belangrijk verschil bij Prosecco. Spumante heeft meer koolzuur, en dus een krachtiger mousse dan frizzante. Frizzante is volgens de Nederlandse regels dan ook geen mousserende wijn, en valt onder een lager belastingtarief. Daarom is frizzante in principe goedkoper dan spumante. In de winkel zijn de twee varianten gemakkelijk te onderscheiden. De spumantes hebben een traditionele Champagnekurk. De frizzantes hebben een kurk met een touwtje er omheen of zijn –heel modern- voorzien van een kroonkurk.

In de beide categorieën zijn vijf wijnen genomineerd voor de overwinning, dus de winnaar komt uit deze lijstjes. U kunt de complete lijstjes, inclusief recepten en proefnotities nalezen op http://www.wijntop5.nl/. Als u de bijzondere proeverij van Prosecco’s en andere mousserende wijnen in Mango’s wilt meemaken, kunt u zich aanmelden op http://www.bubblesonthebeach.nl/.

Prosecco Spumante

Rivalta, Brut Convivio, Prosecco di Valdobbiadene
Heisterkamp, € 12,50

Cantine Beate Bartolomeo, Extra Dry, Prosecco
Amateurs du Bon Vin, € 9,‑

Merotto, Brut Bareta, Prosecco di Valdobbiadene
Avintage, € 9,75

O71, Extra Dry, Prosecco
Rouge Rosé Blanc, € 9,95

Loredan Gasparini, , Prosecco Montello e Colli Ascolani, Brut
Les Genereux, € 10,60

Klik voor meer informatie over de wijnen.

Prosecco Frizzante

Casabianca, Prosecco Montello e Colli Asolani
Les Généreux, € 6,95

Mio­netto ‘Legatura’, Prosecco del Veneto
Vinites, 4

Collagù, Prosecco di Valdobbiadene
Poot, 4

Collalto, Prosecco Conegliano e Valdobbiadene
Douwe Walinga,

Colle del Principe, Prosecco Colli Trevigiani
Gall & Gall, € 6,99

Klik voor meer informatie over de wijnen.

< Stuur deze pagina door >

Reageer op dit item