Groesbeek viert wijnfeest - Perswijn
Nieuws

Groesbeek viert wijnfeest

In het Gelderse Groesbeek worden eind september de allereerste Nederlandse wijnfeesten gevierd. Met een galafeest, proeverijen, workshops en muziekoptredens staat het wijndorp drie dagen lang in het teken van Nederlandse wijn.
In het Gelderse Groesbeek worden eind september de allereerste Nederlandse wijnfeesten gevierd. Met een galafeest, proeverijen, workshops en muziekoptredens staat het wijndorp drie dagen lang in het teken van Nederlandse wijn.

Het wijnfeest is het begin van de Nationale Wijnweek, waarin veel Nederlandse wijngaarden in heel Nederland open huis houden. De burgemeester van Groesbeek opent de feestelijkheden vrijdag 28 september tijdens een chique diner-dansant. Zaterdag 28 september worden in het wijndorp workshops en proeverijen gehouden. Liefhebbers kunnen wijnroutes volgen en op de terrassen en pleinen van Groesbeek worden muziekoptredens gegeven, onder andere door Jan Keizer (ex-BZN). Zondag 30 september geven Groesbeekse wijngaardeniers rondleidingen door hun wijngaarden. 

Voor het wijngala met diner-dansant en de muziekoptredens moeten kaarten worden gekocht, meer informatie staat op http://www.wijngala.nl/. De andere evenementen zijn gratis toegankelijk. 

Meer wijnevenementen staan in de agenda van Perswijn.

Reageer op dit item