Junior Sommelier Award Duitse Wijn - Perswijn
Nieuws

Junior Sommelier Award Duitse Wijn

Robbert Nijenhuis, leerling van het Albeda Collega in Rotterdam, heeft de eerste Junior Sommelier Award voor Duitse Wijn gewonnen. Deze wedstrijd stond open voor horecastudenten op niveau 3 (zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw en aankomend gastronoom). Tijdens de finale op 16 april in het Amsterdamse Holiday Inn moesten ze een theoretische test doen, drie series wijnen proeven en in een individuele proef hun kennis over Duitse wijn etaleren.
De jury werd gevormd door Martin Kruithof (Restaurant De Lindenhof), Paul op ten Berg (NGS),
Robbert Nijenhuis, leerling van het Albeda Collega in Rotterdam, heeft de eerste Junior Sommelier Award voor Duitse Wijn gewonnen. Deze wedstrijd stond open voor horecastudenten op niveau 3 (zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw en aankomend gastronoom). Tijdens de finale op 16 april in het Amsterdamse Holiday Inn moesten ze een theoretische test doen, drie series wijnen proeven en in een individuele proef hun kennis over Duitse wijn etaleren.
De jury werd gevormd door Martin Kruithof (Restaurant De Lindenhof), Paul op ten Berg (NGS), Lammert Wiegmink (Wijnhaven Wijnimport) en Alain Jacobs (Informatiebureau voor Duitse Wijn) en stond onder voorzitterschap van René van Heusden (Perswijn).
Robbert Nijenhuis eindigde als duidelijke winnaar van de editie 2007. Hij won daarmee een wijnklimaatkast van Bosch, gevuld met Duitse wijn. Tweede werd Kerwin van den Helder van ROC Aventus in Apeldoorn. Hij kreeg een Duits wijnpakket ter waarde van 500 euro. Richard Schot van ROC Leiden eindigde op de derde plaats en ontving een Duits wijnpakket ter waarde van 250 euro.
De prijzen zullen officieel worden uitgereikt op maandag 24 september a.s. tijdens de manifestatie Riesling & Co in de Amsterdam ArenA. Ook volgend jaar zal er weer een competitie voor de Junior Sommelier Award voor Duitse Wijn plaatsvinden.

Reageer op dit item