Robbert Nijenhuis, leerling van het Albeda Collega in Rotterdam, heeft de eerste Junior Sommelier Award voor Duitse Wijn gewonnen. Deze wedstrijd stond open voor horecastudenten op niveau 3 (zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw en aankomend gastronoom). Tijdens de finale op 16 april in het Amsterdamse Holiday Inn moesten ze een theoretische test doen, drie series wijnen proeven en in een individuele proef hun kennis over Duitse wijn etaleren.
De jury werd gevormd door Martin Kruithof (Restaurant De Lindenhof), Paul op ten Berg (NGS),Robbert Nijenhuis, leerling van het Albeda Collega in Rotterdam, heeft de eerste Junior Sommelier Award voor Duitse Wijn gewonnen. Deze wedstrijd stond open voor horecastudenten op niveau 3 (zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw en aankomend gastronoom). Tijdens de finale op 16 april in het Amsterdamse Holiday Inn moesten ze een theoretische test doen, drie series wijnen proeven en in een individuele proef hun kennis over Duitse wijn etaleren.
De jury werd gevormd door Martin Kruithof (Restaurant De Lindenhof), Paul op ten Berg (NGS), Lammert Wiegmink (Wijnhaven Wijnimport) en Alain Jacobs (Informatiebureau voor Duitse Wijn) en stond onder voorzitterschap van René van Heusden (Perswijn).
Robbert Nijenhuis eindigde als duidelijke winnaar van de editie 2007. Hij won daarmee een wijnklimaatkast van Bosch, gevuld met Duitse wijn. Tweede werd Kerwin van den Helder van ROC Aventus in Apeldoorn. Hij kreeg een Duits wijnpakket ter waarde van 500 euro. Richard Schot van ROC Leiden eindigde op de derde plaats en ontving een Duits wijnpakket ter waarde van 250 euro.
De prijzen zullen officieel worden uitgereikt op maandag 24 september a.s. tijdens de manifestatie Riesling & Co in de Amsterdam ArenA. Ook volgend jaar zal er weer een competitie voor de Junior Sommelier Award voor Duitse Wijn plaatsvinden.
Misschien ook iets voor u
Wijnbreinbrekers – Argilo-calcaire
Een term uit het Frans uiteraard, maar een die vrij algemeen gebruikt wordt om bepaalde wijngaardbodems aan te duiden. Calcaire...
Overpeinzingen: Catastrofe of geen catastrofe in Duitsland?
Een opvallend bericht, rond half juni. ”Duitse wijnsector op rand van catastrofe. Meer dan de helft van de Duitse wijnproducenten...
Voorwoord PERSWIJN #4 2025
In Perswijn #4 leest u over de kustwijnen van Maremma Toscana, de relatief jonge AOP Coteaux Bourguignons, de twee troeven...
PERSWIJN #4 komt uit op 1 juli 2025
In Perswijn #4 leest u over de kustwijnen van Maremma Toscana, de relatief jonge AOP Coteaux Bourguignons, de twee troeven...
Aanbevolen wijnen: Chardonnay uit Zuid-Afrika
Lars Daniëls licht als sneak preview op de rubriek ‘Geproefde Wijnen’ in het magazine, enkele wijnen uit die opmerkelijk zijn...
Vaderdagcadeau voor wijnliefhebbers: e-book
Vaderdagcadeau voor de wijnliefhebber Zoek je een stijlvol en origineel vaderdagcadeau?Het e-book ‘8x wijn in weinig woorden’ van Lars Daniëls...