Robbert Nijenhuis, leerling van het Albeda Collega in Rotterdam, heeft de eerste Junior Sommelier Award voor Duitse Wijn gewonnen. Deze wedstrijd stond open voor horecastudenten op niveau 3 (zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw en aankomend gastronoom). Tijdens de finale op 16 april in het Amsterdamse Holiday Inn moesten ze een theoretische test doen, drie series wijnen proeven en in een individuele proef hun kennis over Duitse wijn etaleren.
De jury werd gevormd door Martin Kruithof (Restaurant De Lindenhof), Paul op ten Berg (NGS),Robbert Nijenhuis, leerling van het Albeda Collega in Rotterdam, heeft de eerste Junior Sommelier Award voor Duitse Wijn gewonnen. Deze wedstrijd stond open voor horecastudenten op niveau 3 (zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw en aankomend gastronoom). Tijdens de finale op 16 april in het Amsterdamse Holiday Inn moesten ze een theoretische test doen, drie series wijnen proeven en in een individuele proef hun kennis over Duitse wijn etaleren.
De jury werd gevormd door Martin Kruithof (Restaurant De Lindenhof), Paul op ten Berg (NGS), Lammert Wiegmink (Wijnhaven Wijnimport) en Alain Jacobs (Informatiebureau voor Duitse Wijn) en stond onder voorzitterschap van René van Heusden (Perswijn).
Robbert Nijenhuis eindigde als duidelijke winnaar van de editie 2007. Hij won daarmee een wijnklimaatkast van Bosch, gevuld met Duitse wijn. Tweede werd Kerwin van den Helder van ROC Aventus in Apeldoorn. Hij kreeg een Duits wijnpakket ter waarde van 500 euro. Richard Schot van ROC Leiden eindigde op de derde plaats en ontving een Duits wijnpakket ter waarde van 250 euro.
De prijzen zullen officieel worden uitgereikt op maandag 24 september a.s. tijdens de manifestatie Riesling & Co in de Amsterdam ArenA. Ook volgend jaar zal er weer een competitie voor de Junior Sommelier Award voor Duitse Wijn plaatsvinden.
Misschien ook iets voor u
Voorwoord video PERSWIJN #6 2025
https://youtu.be/p3W89ljlwcU In Perswijn #6 maakt u kennis met 11 wijnboeren uit Südsteiermark en met de nieuwe generatie wijnmakers in Champagne....
PERSWIJN #6 komt uit op 8 september 2025
In Perswijn #6 maakt u kennis met 11 wijnboeren uit Südsteiermark en met de nieuwe generatie wijnmakers in Champagne. U...
Champagne boeit, meer dan ooit
Op 29 september aanstaande staat PERSWIJN Tour de Champagne weer op de agenda van vele wijnliefhebbers. Dat is altijd een...
Kaartverkoop Perswijn proeverij Le Tour de Champagne van start!
Wij verwelkomen u graag op PERSWIJN proeverij Le Tour de Champagne op maandag 29 september 2025 in de Raadzaal van...
Aan tafel: coquille en cantharellen
In de rubriek Aan Tafel van Perswijn 5-2025 schuiven chef Daan Ruijs en sommelier Tessa van de Wouw samen aan tafel. Met twee...
Voorwoord PERSWIJN #5 2025
In Perswijn #5 leest u over hoogst originele wijnen uit Corsica, intelligente wijnbouw in West-Sussex, verrassend Mendoza en moscatel uit...