Robbert Nijenhuis, leerling van het Albeda Collega in Rotterdam, heeft de eerste Junior Sommelier Award voor Duitse Wijn gewonnen. Deze wedstrijd stond open voor horecastudenten op niveau 3 (zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw en aankomend gastronoom). Tijdens de finale op 16 april in het Amsterdamse Holiday Inn moesten ze een theoretische test doen, drie series wijnen proeven en in een individuele proef hun kennis over Duitse wijn etaleren.
De jury werd gevormd door Martin Kruithof (Restaurant De Lindenhof), Paul op ten Berg (NGS),
Robbert Nijenhuis, leerling van het Albeda Collega in Rotterdam, heeft de eerste Junior Sommelier Award voor Duitse Wijn gewonnen. Deze wedstrijd stond open voor horecastudenten op niveau 3 (zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw en aankomend gastronoom). Tijdens de finale op 16 april in het Amsterdamse Holiday Inn moesten ze een theoretische test doen, drie series wijnen proeven en in een individuele proef hun kennis over Duitse wijn etaleren.
De jury werd gevormd door Martin Kruithof (Restaurant De Lindenhof), Paul op ten Berg (NGS), Lammert Wiegmink (Wijnhaven Wijnimport) en Alain Jacobs (Informatiebureau voor Duitse Wijn) en stond onder voorzitterschap van René van Heusden (Perswijn).
Robbert Nijenhuis eindigde als duidelijke winnaar van de editie 2007. Hij won daarmee een wijnklimaatkast van Bosch, gevuld met Duitse wijn. Tweede werd Kerwin van den Helder van ROC Aventus in Apeldoorn. Hij kreeg een Duits wijnpakket ter waarde van 500 euro. Richard Schot van ROC Leiden eindigde op de derde plaats en ontving een Duits wijnpakket ter waarde van 250 euro.
De prijzen zullen officieel worden uitgereikt op maandag 24 september a.s. tijdens de manifestatie Riesling & Co in de Amsterdam ArenA. Ook volgend jaar zal er weer een competitie voor de Junior Sommelier Award voor Duitse Wijn plaatsvinden.
Misschien ook iets voor u
Wachau’s andere oever
Martin Bergkirchner ©Bioweingut Bergkirchner Met zijn iconische Smaragdwijnen van beroemde wijngoederen als Prager, Knoll, F.X. Pichler en Hirtzberger heeft de...
Nizza DOCG, Barbera op zijn best
Piemonte is een heerlijk gebied, om allerlei redenen. Voor ons uiteraard ook en vooral om de wijnen. Het scala aan...
Voorwoord PERSWIJN #7 2024
Ronald de Groot en Lars Daniëls vertellen in hun voorwoord video wat u kunt verwachten in perswijn #7 Bij Perswijn...
Perswijn 7 met supplement Spaanse wijnen komt uit op 21 oktober
Het supplement Spaanse wijnen staat vol met de talenten uit dit belangrijke wijnland; zowel klassiekers als moderne wijnen. U leest...
Aan tafel met Birgit Monard en sommelier Jasper Rijkers
PERSWIJN gaat met een importeur en sommelier aan tafel. Wat zijn de beste wijn-spijscombinaties? Voor Perswijn #proeven7 we blind o.a....
Perswijn proeverijen najaar 2024
Wij heten u graag van harte welkom op onze najaarsproeverijen. U kunt uw entréekaart reserveren via onze website. Maandag...