Sommelier Noël Vanwittenbergh verlaat ‘zijn’ Cafe Roux, het restaurant van The Grand in Amsterdam. Per 1 april treedt hij in dienst van Okura, zodat hij zal gaan werken voor restaurant Ciel Bleu (8/10 puntin in de Grootspraak-gids). Het is met pijn in het hart, maar de overstap was naar zijn zeggen onvermijdelijk. “Inmiddels zo ongeveer een jaar geleden kreeg ik te horen dat The Grand wilde bezuinigen op de wijnvoorraad. Ik heb geprobeerd dat te voorkomen, maar er was geen houden aan.Sommelier Noël Vanwittenbergh verlaat ‘zijn’ Cafe Roux, het restaurant van The Grand in Amsterdam. Per 1 april treedt hij in dienst van Okura, zodat hij zal gaan werken voor restaurant Ciel Bleu (8/10 punten in de Grootspraak-gids). Het is met pijn in het hart, maar de overstap was naar zijn zeggen onvermijdelijk. “Inmiddels zo ongeveer een jaar geleden kreeg ik te horen dat The Grand wilde bezuinigen op de wijnvoorraad. Ik heb geprobeerd dat te voorkomen, maar er was geen houden aan. Er worden weer miljoenen geïnvesteerd, maar het hotel heeft toch duidelijk prioriteit. Ik vermoed dat we binnen de Accor-groep toch een beetje een buitenbeentje zijn, en het streven lijkt er op gericht te zijn iedereen gelijk te schakelen. Een aardig restaurant met een niet al te grote wijnkaart past in dat streven. Voor mij is het pijnlijk, want ik heb dit helemaal opgebouwd. In het Okura krijg ik de ruimte weer een wijnkaart op dit niveau te maken. Dus ik ben blij met de overstap, hoeveel pijn het me ook doet.” Het betekent in elk geval dat we in Ciel Bleu iets moois mogen verwachten.
Misschien ook iets voor u
Kaartverkoop Perswijn proeverij Le Tour de Champagne van start!
Wij verwelkomen u graag op PERSWIJN proeverij Le Tour de Champagne op maandag 29 september 2025 in de Raadzaal van...
Aan tafel: coquille en cantharellen
In de rubriek Aan Tafel van Perswijn 5-2025 schuiven chef Daan Ruijs en sommelier Tessa van de Wouw samen aan tafel. Met twee...
Voorwoord PERSWIJN #5 2025
In Perswijn #5 leest u over hoogst originele wijnen uit Corsica, intelligente wijnbouw in West-Sussex, verrassend Mendoza en moscatel uit...
Gérard Perse (75) overleden
Het was 29 maart 2023. We waren uitgenodigd in Parijs voor een overzichtsproeverij van de wijnen van Château Pavie, inmiddels...
PERSWIJN #5 komt uit op 28 juli 2025
PERSWIJN #5 komt uit op 28 juli 2025 In Perswijn #5 leest u over hoogst originele wijnen uit Corsica, intelligente...
Wijnconcours Perswijn beste 101 van 2025 van start!
In deze competitie staan de beste wijnen uit 2025 centraal, met extra aandacht voor het bijzondere thema Bordeaux blends. De...