ABN Amro verwerft meerderheidsbelang in Baarsma - Perswijn
Nieuws

ABN Amro verwerft meerderheidsbelang in Baarsma

In een transactie waarbij ook andere banken, Friesland Bank en ING worden uitgekocht, verwerft ABN Amro Capital een belang van tussen de 50 en 60% in Baarsma, de grootste wijnimporteur van Nederland. Voormalige meerderheidsaandeelhouders Tjeerd van der Hoek en Cees de Rade (tot nu toe goed voor ruim 80%) behouden een minderheidsbelang van 40%.In zijn totaliteit is Baarsma goed voor naar schatting 20% van de Nederlandse wijnomzet,
In een transactie waarbij ook andere banken, Friesland Bank en ING worden uitgekocht, verwerft ABN Amro Capital een belang van tussen de 50 en 60% in Baarsma, de grootste wijnimporteur van Nederland. Voormalige meerderheidsaandeelhouders Tjeerd van der Hoek en Cees de Rade (tot nu toe goed voor ruim 80%) behouden een minderheidsbelang van 40%.

In zijn totaliteit is Baarsma goed voor naar schatting 20% van de Nederlandse wijnomzet, via verschillende kanalen. Baarsma is eigenaar van onder andere Oud Reuchlin & Boelen, Wielinga en Colaris. Onlangs werd Kaapkelder overgenomen.
De verkoop van de aandelen aan ABN Amro moet een verdere expansie in het buitenland mogelijk maken. Op dit moment is Baarsma actief in onder andere België en Frankrijk. Een eerdere overname in Duitsland, van Reidemeister & Ulrichs, in 2002, leverde een fikse flop op. Baarsma streeft naar een positie als marktleider in Europa. Een flinke uitdaging in de behoorlijk versnipperde wijnmarkt.
Bron: FD

Reageer op dit item