Recordpijzen bij Hospice de Beaune - Perswijn
Achtergrond & Interviews

Recordpijzen bij Hospice de Beaune

In de Bourgogne is in het weekeind van 18 en 19 november traditiegetrouw de liefdadigheidsveiling van de Hospices de Beaune gehouden. Daarbij zijn de wijnen van de recente oogst 2006 onder de hamer gekomen. Vooral voor de witte werden recordprijzen geboden, gemiddeld 63% hoger dan vorig jaar. Een vat wit bracht daardoor gemiddeld  €11.150 op. Bij rood was sprake van slechts een minimale  stijging met 1,1%. Hier bedroeg de gemiddelde prijs per vat
In de Bourgogne is in het weekeind van 18 en 19 november traditiegetrouw de liefdadigheidsveiling van de Hospices de Beaune gehouden. Daarbij zijn de wijnen van de recente oogst 2006 onder de hamer gekomen. Vooral voor de witte werden recordprijzen geboden, gemiddeld 63% hoger dan vorig jaar. Een vat wit bracht daardoor gemiddeld  €11.150 op. Bij rood was sprake van slechts een minimale  stijging met 1,1%. Hier bedroeg de gemiddelde prijs per vat € 4.417. De spectaculaire prijsexplosie voor de witte wijnen is nogal verrassend, gelet op de omstandigheid dat ze kwalitatief wellicht toch achterblijven bij die uit 2005.
In totaal werden 564 vaten rode en 116 vaten witte wijn geveild. Ze brachten samen een bedrag op van  € 5.054. Die som is vrijwel gelijk aan de opbrengst van vorig jaar, zij het dat toen veel meer vaten geveild werden, 789 in plaats van de 680 van dit jaar.

Reageer op dit item