In de Bourgogne is in het weekeind van 18 en 19 november traditiegetrouw de liefdadigheidsveiling van de Hospices de Beaune gehouden. Daarbij zijn de wijnen van de recente oogst 2006 onder de hamer gekomen. Vooral voor de witte werden recordprijzen geboden, gemiddeld 63% hoger dan vorig jaar. Een vat wit bracht daardoor gemiddeld €11.150 op. Bij rood was sprake van slechts een minimale stijging met 1,1%. Hier bedroeg de gemiddelde prijs per vat
In de Bourgogne is in het weekeind van 18 en 19 november traditiegetrouw de liefdadigheidsveiling van de Hospices de Beaune gehouden. Daarbij zijn de wijnen van de recente oogst 2006 onder de hamer gekomen. Vooral voor de witte werden recordprijzen geboden, gemiddeld 63% hoger dan vorig jaar. Een vat wit bracht daardoor gemiddeld €11.150 op. Bij rood was sprake van slechts een minimale stijging met 1,1%. Hier bedroeg de gemiddelde prijs per vat € 4.417. De spectaculaire prijsexplosie voor de witte wijnen is nogal verrassend, gelet op de omstandigheid dat ze kwalitatief wellicht toch achterblijven bij die uit 2005.
In totaal werden 564 vaten rode en 116 vaten witte wijn geveild. Ze brachten samen een bedrag op van € 5.054. Die som is vrijwel gelijk aan de opbrengst van vorig jaar, zij het dat toen veel meer vaten geveild werden, 789 in plaats van de 680 van dit jaar.
Misschien ook iets voor u
Borrelpraat: het huisaperitief
De rubriek over dranken die de eetlust opwekken en gesprekken op gang brengen Deze keer: het huisaperitief Door Thijs Akkerman...
Droomreis – Rondje Californië, deel 2
Wat is een reis naar Californië zonder een bezoek aan de beroemdste wijngebieden? Napa Valley en Sonoma, met hun subgebieden,...
Borrelpraat – aperitivo bitter en amaro
De rubriek over dranken die de eetlust opwekken en gesprekken op gang brengen Deze keer: aperitivo bitter en amaro Door...
Champagne boeit, meer dan ooit
Op 29 september aanstaande staat PERSWIJN Tour de Champagne weer op de agenda van vele wijnliefhebbers. Dat is altijd een...
Borrelpraat – frizzante
De rubriek over dranken die de eetlust opwekken en gesprekken op gang brengen Deze keer: frizzante Italianen zijn...
Beaujolais: de vergeten parel van de Bourgogne
Beaujolais: waar ambacht, natuur en smaak samenkomen Beaujolais is terug. Niet als eendagsvlieg, maar als wijnregio die zijn ware gezicht...





