De locatie is op het eerste gezicht niet geweldig, ook Arno van Pinxteren van Oud Reuchlin en Boelen had zijn bedenkingen. ‘Toen ik hier op af kwam lopen leek het me niets’ vertelt hij ‘nadat ik over de drempel kwam was de twijfel direct weg. Een superlocatie’.
We hebben het hier over de kookfabriek in Den Haag. Op het oog loop je af op een kantoorpand naast een tegelgigant. Eenmaal binnen is alles anders. Een grote open ruimte om mensen te ontvangen en zes kookeilanden om aan te koken.
De locatie is op het eerste gezicht niet geweldig, ook Arno van Pinxteren van Oud Reuchlin en Boelen had zijn bedenkingen. ‘Toen ik hier op af kwam lopen leek het me niets’ vertelt hij ‘nadat ik over de drempel kwam was de twijfel direct weg. Een superlocatie’.
We hebben het hier over de kookfabriek in Den Haag. Op het oog loop je af op een kantoorpand naast een tegelgigant. Eenmaal binnen is alles anders. Een grote open ruimte om mensen te ontvangen en zes kookeilanden om aan te koken.
Althans…normaal mogen de gasten hier koken. Dat is de hele insteek. Nu stonden er 3 chefkoks van belang.
Peter Klosse opende de proeverij met een uiteenzetting over oude- versus nieuwe-wereld. Een leuke vergelijking, zeker zoals deze werd gebracht. Er valt natuurlijk over te discussiëren, maar het was een onderwerp voor deze presentatie.
Na dit korte verhaal was het tijd om zelf te proeven. De wijnen van Oud Reuchlin en Boelen stonden opgedeeld in oude- en nieuwe wereld. De gasten konden zelf hun wijnen kiezen bij de gerechten.Voor het aanwezige, iets eigenwijze, horecapubliek natuurlijk ideaal. De chefs logen er niet om: Akira Oshima van Yamazato, Michel Lambermons van Lambermon’s en Jeroen Goossens van Crème de la Crème. De verzorgde gerechten waren van zeer hoog niveau en de wijnen waren een mooie begeleiding voor het geheel. De manier van presenteren mag navolging vinden, super hoe het er aan toe ging. Klassiekers als Hamilton Russel en Torres Chili vonden hun balans in de Sushi van Yamazato. De gerechten van Lambermon’s zorgden voor een andere droomcombinatie: De Duif royale op het karkas gebakken met eigen jus op romige Bloemendaelse’gele was hier een goed voorbeeld van. Royaal, goede balans, heel, smakelijk, goede cuisson, lekker! Met een glas Outeiro de Esquila 2004, rosé gaat dit perfect. Een heerlijke middag.
Misschien ook iets voor u
West Sonoma Coast, Pinot noir van schone lei
‘Sonoma Coast was one big lie!’ De toon is gezet als Karen MacNeil, auteur van bestseller ‘The Wine Bible’, tijdens...
Voorwoord PERSWIJN #3 2024
Voor Perswijn #3 proefden we o.a. wijnen uit Griekenland en Turkije, gaan we dieper in op Bordeaux 2021 en Amarone....
Lukas Wiegman is beste sommelier van Nederland
Temidden van een jubelend publiek heeft Lukas Wiegman van Restaurant NOTK in Rotterdam het Nederlands Kampioenschap voor Sommeliers, de Trophée...
PERSWIJN #3 komt uit op maandag 22 april!
In Perswijn #3 leest u over het gevarieerde wijnaanbod uit de Jura, het unieke talent van monastrell om met extreme...
PERSWIJN Portugese wijnmakerslunch: Tejo van alle kanten
Maandag 15 april 2024 bieden zes wijnmakers uit Tejo wijnprofessionals en pers een begeleide lunch aan om hun wijnen te...
Zwitserse wijnen onbereikbaar? België weet beter!
Is het een mythe, of is het echt onmogelijk om wijn uit Zwitserland te importeren? Het is een vraag die...