Productie tafelwijn omlaag - Perswijn
Nieuws

Productie tafelwijn omlaag

Frankrijk heeft voor de productie van tafelwijnen na enig onderhandelen een limiet gesteld van 110 hectoliter per hectare. Dit is een verlaging van 20 hectoliter per hectare ten opzichte van de limiet van vorig jaar, die op 130 hl/ha stond. Oorspronkelijk was de Franse regering van plan om te werken met een beperking tot 90 hectoliter, om te komen tot een beperking van de overproductie van wijn, die het land al enige tijd parten speelt.
Frankrijk heeft voor de productie van tafelwijnen na enig onderhandelen een limiet gesteld van 110 hectoliter per hectare. Dit is een verlaging van 20 hectoliter per hectare ten opzichte van de limiet van vorig jaar, die op 130 hl/ha stond. Oorspronkelijk was de Franse regering van plan om te werken met een beperking tot 90 hectoliter, om te komen tot een beperking van de overproductie van wijn, die het land al enige tijd parten speelt. Dat er toch een compromis is bereikt op een hoger niveau, komt door protesten van de Franse organisatie van producenten van tafelwijnen. Deze organisatie wees er op dat er in Italië en Spanje helemaal geen productiebeperkingen gelden, zodat de Franse boeren niet meer goed zouden concurreren met hun zuidelijke collega’s. Daar zit wel wat in. Vreemd eigenlijk dat Europa zich met allerlei detalis bemoeit, maar in dit soort kwesties totaal geen sturende of afremmende rol vervult.

Reageer op dit item