Château Fourcas-Hosten in Listrac heeft nieuwe eigenaars gekregen. Het zijn de broers Laurent en Renaud Momméja. Ze maken deel uit van de familie Hermès, actief in de verkoop van luxe goederen. De overname van Fourcas-Hosten is overigens geen investering van de groep Hermès, maar is gebeurd uit eigen middelen. De vorige eigenaars, een groep Amerikanene met als belangrijkste aandeelhouder de in New York gevestigde Peter Sichel, voelden zich genoodzaakt tot verkoop,Château Fourcas-Hosten in Listrac heeft nieuwe eigenaars gekregen. Het zijn de broers Laurent en Renaud Momméja. Ze maken deel uit van de familie Hermès, actief in de verkoop van luxe goederen. De overname van Fourcas-Hosten is overigens geen investering van de groep Hermès, maar is gebeurd uit eigen middelen. De vorige eigenaars, een groep Amerikanene met als belangrijkste aandeelhouder de in New York gevestigde Peter Sichel, voelden zich genoodzaakt tot verkoop, omdat het château door toedoen van de crisis in Bordeaux al sinds 2002 geen winst meer had gemaakt.
Fourcas-Hosten, geklasseerd als Cru Bourgeois Supérieur, dateert uit 1810 en behoort tot de bekendere bedrijven in Listrac. De wijngaard heeft een oppervlakte van 48 hectare en bestaat voor ongeveer 45% uit cabernet sauvignon, 45% merlot en 10% cabernet franc. Jaarlijks produceert het château gemiddeld 22.000 kisten van de grand vin en nog eens 5.000 van de tweede wijn, Les Cèdres d’Hosten. Renaud Momméja zal de leiding over het bedrijf krijgen, terwijl Patrice Pagès aanblijft als technisch directeur.
Misschien ook iets voor u
Mascarello & Mascarello – groots & groots
Bartolo Mascarello en Giuseppe Mascarello behoren tot de meest gerenommeerde producenten van Barolo. Ze hebben meer gemeenschappelijk dan alleen hun...
Overpeinzingen: De ene classificatie is de andere niet
De wijnwereld is continu in beweging. Een van de meest opvallende is die in de richting van meer en meer...
Bordeaux 2022: Groots en meeslepend
Dit artikel is in zijn oorspronkelijke vorm gepubliceerd in Perswijn 4/2023 en voor de website ingekort. Voor we naar...
Overpeinzingen: Hoe werkt de place de Bordeaux?
Afgelopen dagen was ik aan de slag met mijn artikel over de jaargang 2022 in Bordeaux. Een beetje schaven en...
RECAREDO – ‘GOED BOEREN IS DE BASIS’
‘1924, het begin van een passie’, staat er op een speciale cuvée uitgebracht ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van...
Wijnbreinbrekers – Biotype
Nu ik in Piemonte ben, leek me het passend om deze Wijnbreinbreker te plaatsen. In Italië, en niet in de...