Klachten Bordeaux Advisory nemen toe - Perswijn
Nieuws

Klachten Bordeaux Advisory nemen toe

In een eerder artikel in Perswijn waarschuwden we al uitgebreid voor de praktijken van Bordeaux Advisory. Nadien werd zelfs door de Autoriteit Financiële Markten contact met ons opgenomen over de werkwijze van dit bedrijf. Vreemd genoeg waren er in de pers eerder positieve artikelen verschenen over deze nieuwe vorm van ‘beleggen’,  onder andere in De Financiële Telegraaf. Een vorm van kritiekloze pers, zonder verstand van zaken. Na het verschijnen van ons artikel is er in de landelijke schrijvende pers nooit aandacht aan besteed
In een eerder artikel in Perswijn waarschuwden we al uitgebreid voor de praktijken van Bordeaux Advisory. Nadien werd zelfs door de Autoriteit Financiële Markten contact met ons opgenomen over de werkwijze van dit bedrijf. Vreemd genoeg waren er in de pers eerder positieve artikelen verschenen over deze nieuwe vorm van ‘beleggen’,  onder andere in De Financiële Telegraaf. Een vorm van kritiekloze pers, zonder verstand van zaken. Na het verschijnen van ons artikel is er in de landelijke schrijvende pers nooit aandacht aan besteed.
Wie goed kijkt naar de ‘belegingsproducten’ van dit bedrijf en de bedragen die worden gevraagd om in te leggen op bepaalde wijnen, weet direct hoe het zit. Duidelijk gericht op mensen die wanhopig zoeken naar goed renderende beleggingen in een tijd waarin deze met een lantaarntje te zoeken zijn. Het geld klotst tegen de plinten, laten we maar zeggen. Het is dan ook op zijn zachtst gezegd vreemd dat er altijd nog mensen zijn die hier invliegen. Duidelijk is dat blinde hebzucht de belangrijkste drijfveer moet zijn. Al sinds de tulpenhandel van de zeventiende eeuw steken dit soort ‘beleggingen’ de kop op, en die kunnen uitsluitend bestaan bij de gratie van mensen die óf goedgelovig zijn, maar waarschijnlijk vooral verblind. Inmiddels is de Nederlandse grond Bordeaux Advisory te heet onder de voeten geworden en is het kantoor naar Luxemburg verplaatst. Geen vertrouwenwekkende wijziging. Sindsdien komen bij ons ook meer klachten binnen over de praktijken van Bordeaux Advisory. Om nogmaals te waarschuwen voor dit bedrijf plaatsen wij deze op dit speciale hoekje op de website. De namen van de klagers zijn om privacyredenen niet vermeld, maar deze zijn uiteraard bij ons bekend. Mogelijk dat meerdere gedupeerden samen actie kunnen nemen. Reacties? Ook klachten? Mail het ons op wijnpers@wijnpers.nl

Met belangstelling heb ik het stuk gelezen op Perswijn.nl over Bordeaux Advisory.
Ik ben dus ook zo stom geweest om een kist wijn te kopen van 2496,00 Euro. Dit is inmiddels bijna een jaar geleden. Ik bel nu bijna elke dag om mijn adviseur te pakken te krijgen, maar telkens is hij in gesprek. In gesprek? Vast niet! Er wordt mij meerder malen gezegd dat ik zal worden gebeld, maar dat is tot op heden niet gebeurd. Kan ik nu fluiten naar mijn centen en wat zijn de mogelijkheden?
Bart-Jan

Naar aanleiding van uw artikel in perswijn d.d. 23 september 2006, het volgende. Met deze mail wil ik mij aanmelden als mogelijk gedupeerde wijnaankoper bij bordeaux advisory.
Ik heb vorig jaar juni 2005, voor 5000 euro wijn aangekocht bij bovengenoemde “wijnhandelaar”. Daarna ben ik  zo’n drie keer telefonisch benaderd, waarvan de laatste keer in juli. Vervolgens is het daarna muisstil geworden, behalve dat ze dan hebben laten weten dat ze naar Luxemburg zijn verhuisd.
Om hun te bereiken heb ik diverse e-mail gestuurd, alsmede een terugbel notitie achter gelaten via hun site. Tot op heden geen reactie (1,5 maand). Dit begint dus te lijken op pure diefstal van mijn “investering”.
Een actie vanuit alle gedupeerde begint nu toch nodig te lijken. Ook kan het toch niet zo zijn dat Luxemburg als EU-land alles toe laat !
In afwachting van uw reactie of advies
W. de Quelerij

Welnu mijn verhaal over Bordeaux advisory:
Zelf ben ik een student en heb ik in mei 2005 gereageerd op beleggen.nl, waar het allemaal mee begon. Hierin stond de advertentie dat je maximaal een rendement van 30 procent kon behalen binnen een jaar. Dat is 8 keer meer dan dat het gewoon op de bank staat. Na lang aarzelen kwamen ze netjes over en was het eigenlijk zo geregeld. dat voelde goed en ik had geduld dus hoopte dat ik het snel weer terug had. Netjes belden ze me iedere 3 maanden op. Sinds kort zijn ze verhuisd naar Luxemburg. Ik heb het nu meer dan een jaar laten staan en zou wel eens geld willen zien voor mijn studie enz. Nu na 3 weken bellen heb ik geen contact meer gehad met mijn consulent en ben ik misschien voor 2615 euro de mist in gegaan. Ze hebben een wijn garantiefonds en dat je dus zeker je inleg terug krijgt. Het klonk allemaal zo mooi, maar heb nu wel ernstige twijfels.
Maar nu na alle reacties op het internet die er toen na research nog niet waren ben ik bang dat ik een hoop geld kwijt ben geraakt. Wat zijn mijn stappen die ik kan ondernemen en hoeveel gedupeerde hebben zich al aangemeld? Kunnen we er samen iets aan doen?
Patrick

Geen reactie…
In maart 2004 geinvesteerd in wijn bij de firma. Het ging om 2 kisten Chateau Les Fiefs de Lagrange Saint Julien AOC 2000 en 1 kist Chateau Branaire Ducru Saint Julien Quatrieme Grand Cru Classe 1997. Hiervoor heb ik een bedrag betaald van 5130 Euro. In april 2006 heb ik aangegeven om de wijn maar eens te gaan verkopen. In ruim 2 jaar zou de wijn ongeveer 33% zijn gestegen. Nu in september nog steeds geen bericht gehad dat de wijn verkocht is. Na twee maal een mailtje gestuurd te hebben en verschillende telefoontjes waarbij ik geen reactie en na doorverbinden niemand aan de lijn kreeg, vraag ik mij af of het nog wel goed komt. Ook vooral omdat ze nu ook nog naar Luxemburg verhuisd zijn. Hebben jullie al meer reacties over Bordeaux Advisory ontvangen en weten jullie of betreffende personen al inmiddels hun investering terug ontvangen hebben? Zo niet weten jullie misschien een manier om het geld toch terug te krijgen?
John

Googlen over goochelen…
Via Google kwam ik bij Uw persbericht uit. Ook ik heb een nog lopende slechte ervaring met Bordeaux advisory. Het lijkt erop dat Bordeaux advisory niet alleen naar Luxemburg is vertrokken om internationaal te gaan vanwege het grote succes. Waarschijnlijk zijn de sufferds als ik in Nederland opgebruikt! Sinds het vertrek is contact opnemen met het Nederlandse kantoor niet meer mogelijk en wordt niet gereageerd op mijn verzoeken op zijn minst contact met mij op te nemen. Ook van de Luxemburgse kant heb ik niets vernomen, ondanks mijn verzoeken hiertoe. Blijf ik dus achter met een investering van € 6000,- in wijn die ik mogelijk nooit meer terug zal zien.
Graag zou ik willen weten of er meer slachtoffers zijn op dit moment en of we ons in dat geval niet samen sterk zouden moeten maken.


Ik ben 2 jaar geleden door Bordeaux benaders en na lang aarzelen eerst een kist gekocht, ook uit nieuwsgierigheid. Ik had wel op internet gekeken of er ook negatief nieuws over hen was, maar niets kunnen vinden.
De kist werd met winst verkocht en dus verder gegaan, waarne ook weer met winst verkocht werd.
Echter, de laatste 4 maanden krijg ik nauwelijks respons en de laatste keer was 5 weken geleden, toen ik dhr Kartaram weer aan de lijn kreeg, die weer beweerde dat de wijn verkocht zou worden.
Niets meer gehoord en elke keer een bandje dat afgedraaid wordt.
Is er een andere manier om hier duidelijkheid te verschaffen en mogelijk mijn geld terug te krijgen.
Ik heb er dom genoeg aardig wat geld ingestopt en maak me ernstig zorgen.
Ik blijf liever anoniem, want het lijkt ook niet erg snugger als ik er op terugkijk.
Groet, Zure Wijn

Reageer op dit item