Trivento 2002, Cabernet/Malbec, Mendoza - Perswijn
Wijn van de week

Trivento 2002, Cabernet/Malbec, Mendoza

Netjes is het niet, maar er is voor sommige mensen geen mooier vermaak dan leedvermaak. Je bespeurde het in Chili tijdens de monetaire crisis in het buurland Argentinië, een beetje besmuikt weliswaar, maar toch. Er was natuurlijk ook een reden voor. Chilenen hadden altijd het gevoel dat de Argentijnen ze niet zagen staan. De feestvierende Argentijnen werden door de hardwerkende en serieuze Chilenen dan ook als arrogante types beschouwd. Een geluid dat ook in het andere buurland van Argentinië, Uruguay valt te beluisteren, althans met name als het over de inwoners van Buenos Aires ging. Tijdens de Argentijnse crisis kwam het zelfs zover dat Argentijnen in Chili om werk kwamen bedelen, en dat gaf de Chilenen toch wel een bepaald gevoel…
Maar het was natuurlijk ook een gunstig moment om in Argentinië te investeren. Dat deed het Chileense wijnbedrijf Concha y Toro, een van de leidende wijnbedrijven van Chili, dat uitblinkt door zijn innoverende instelling. Het is de trotse eigenaar van Trivento, een wijnbedrijf dat in 1996 begon met het produceren van wijnen. Net als Concha y Toro brengt Trivento betaalbare en tegelijk ook prima wijnen op de markt, maar dat wekt in dit verband uiteraard geen verbazing. Deze rode wijn is een uitstekende combinatie van de twee beste blauwe druiven van Argentinië, cabernet en malbec. Deze druiven geven in de Argentijnse situatie, met zijn wat hogere en koelere wijngaarden, een wijn die wel wat stevigheid heeft, een vleugje droogte door de onvermijdelijke tannines. Hij heeft mooi fruit en lengte, maar het is een vrij stevige, en zeker geen gemakkelijke wijn, met duidelijke tannines, breed en krachtig, intens en fraai. Veel waar voor zijn geld. Door zijn wat steviger karakter is hij het mooist bij rood vlees of bij een pittig stuk belegen kaas.
Mitra, € 4,99

Reageer op dit item