Zeven teams geplaatst voor finale portblending-wedstrijd - Perswijn
Achtergrond & Interviews

Zeven teams geplaatst voor finale portblending-wedstrijd

Op zondag 21 september vindt tijdens Proeven in de Beurs van Berlage de finale plaats van de Graham’s Blending Contest. Bij deze wedstrijd mogen teams van drie personen een port blenden die zo dicht mogelijk in de buurt komt van een voorbeeldport, in dit geval de Graham’s 10 years old tawny port. Een mooie uitdaging en een bijzondere wedstrijd. De wedstrijd wordt georganiseerd door Proeven in de Beurs van Berlage, onder verantwoordelijkheid van het team van het wijnblad Perswijn, in samenwerking met Verbunt Wijnkopers, importeur van Graham’s.

Om zich te plaatsen voor de finale moesten teams eerst een aantal lastige vragen beantwoorden over port, in totaal dertien. Een flinke puzzel, die door een aantal teams echter met succes -grotendeeels- werd opgelost. Om zich te plaatsen moest tenminste meer dan de helft het totaal aantal te behalen punten (in totaal 13) daadwerkelijk worden gescoord. In totaal wisten zeven teams op deze manier plaatsing af te dwingen. De beste teams hebben maar liefst 12,5 punten gehaald. De volgende teams hebben zich uiteindelijk geplaatst. Zij ontvangen een uitnodiging en drie toegangsbewijzen voor Proeven in de Beurs van Berlage. Bij de beste teams is ook de score vermeld.

1 en 2 (ex aequo):
team Rob van Ginneken, Iteke van der Vlugt en Ros Lokhorst (12.5 pnt)
team Ton Wortelboer, Amy van der Vliet en Gerrit van der Vliet (12.5 pnt)

3 en 4 (ex aequo):
team Steven Kooij, Maartje Koning en Ronald Wortel (12 pnt)
team ‘M.E.I.’, Ton Möllers, Udo Göebel en Ruud Göebel (12 pnt)

5.
team ‘Empty Bottles’, Ingrid Larmoyeur, Anne-Wies Gransjean, Lean Tjioe

6.
team Erik Muller, Jaime van Eijkelenborg, Elger Sio

7.
team ‘Hofstee’, Arno Aartsen, Hein Willemsen en Jeroen Boom.

De teams hebben bericht ontvangen over hun plaatsing en kunnen zich mentaal gaan voorbereiden op de finale.

Wilt u de finale bijwonen? Neem dan contact op met De Wijnpers, via e-mail sjoerd@wijnpers.nl. U ontvangt dan een toegangskaart voor Proeven in de Beurs van Berlage.

Wijntijdschrift Perswijn verschijnt acht maal per jaar. Een abonnement kost € 38,50. Losse nummers kosten € 5,50. De losse verkoop is de afgelopen week gestart via boekhandel en kiosk.

Reageer op dit item