Heiner Sauer, 2002 Riesling 'Gleisweiler Hölle', Trocken (liter) - Perswijn
Wijn van de week

Heiner Sauer, 2002 Riesling ‘Gleisweiler Hölle’, Trocken (liter)

De Pfalz is een van de Duitse wijngebieden in opkomst. Er komen vooral meer en meer goede droge wijnen uit deze streek op de linkeroever van de Rijn, tussen Karlsruhe en Mannheim. We vinden er ook steeds meer van oorsprong Franse druiven, zoals chardonnay, pinot blanc (hier weissburgunder) en pinot gris (hier grauburgunder). De Pfalz is, zeker de afgelopen warme jaren bij uitstek geschikt om druiven die toch een vrij zuidelijke oorsprong hebben perfect te laten rijpen. Maar de koning van de druiven blijft ook hier de riesling, de druif die in Duitsland zulke mooie wijnen oplevert, zowel droog als zoet. Riesling moet het hebben van zijn frisheid en mooie zuren, die goed met het eventuele zoet in de wijn kunnen combineren, maar die ook droge wijnen een opmerkelijke frisheid kunnen geven. Deze wijn van Heiner Sauer, een wijnboer die zijn wijngaard volgens biologische regels bewerkt, is daar een uitstekend voorbeeld van. Lekker ongecompliceerd, niet te zwaar, typisch een droge wijn uit een vrij noordelijke streek, wat hem een bijzondere lichtvoetigheid geeft.
Hij is mooi smakelijk en fris, bloemig, heerlijk droog, appel en citrusfruit, opwekkend en lichtvoetig, geen moment te zwaar of vermoeiend.

Importeur: Vinoblesse

Prijs per fles: € 6,95 (literflessen) (Doos van 6) (actieprijs)

Vinoblesse is een eigenzinnige kleine wijnimporteur die levert aan particulieren door middel van verzending per vervoerder. Twee keer per jaar verschijnt een nieuwe catalogus, bovendien kan tegenwoordig worden besteld via de website. Een fraai uitgevoerde website bovendien, met informatie over alle wijnen in het assortiment en recepten voor bij de wijnen.
www.vinoblesse.nl
Ook te koop bij Pasteuning, Willemsparkweg 11, Amsterdam. www.pasteuning.nl

Reageer op dit item