Nederburg poetst zich op - Perswijn
Wijn van de week

Nederburg poetst zich op

We constateerden het al in het laatste nummer van Perswijn: de wijnen van Nederburg zijn ten goede veranderd. Eigenaar Distell, een van de grootste wijnbedrijven ter wereld, heeft fors geïnvesteerd in dit merk, met als doel -uiteraard- de verkopen verder op te schroeven. Een en ander werd nog eens uitgebreid uit de doeken gedaan tijdens een recente bijeenkomst in het Amsterdamse Excelsior. Voor het oog van de vaderlandse vakpers kwam importeur Otto Lenselink (Fourcroy-Lenselink) ons vertellen dat niet alleen de wijnen waren veranderd, maar nu ook nog het etiket. Hoewel, we moeten nog even wachten tot oktober, tot de nieuwe etiketten in de winkel staan.
Ondertussen kunnen we natuurlijk wel genieten van de inderdaad heel aangename wijnen van Nederburg, zoals de onlangs voor Perswijn geproefde Chardonnay, weliswaar nog met het oude etiket. Met name een nieuwe wijnmaker heeft hier veel goed werk gedaan. Het verschil met de vroegere versie is een grotere frisheid en minder nadrukkelijk aanwezig hout, van de vatrijping van de wijn. Hout en fruit zijn beter met elkaar in evenwicht gebracht. Goed gedaan, want frisheid en sap zijn elementen die in Zuid-Afrika niet zonder meer aanwezig zijn bij wijnen van de Chardonnay. In het warme klimaat worden de zuren in de druiven juist snel afgebroken. De Nederburg Chardonnay 2002, Western Cape, die nu in de winkel ligt, is mooi fris en sappig, op het fruit gemaakt, intens, met peer en perzik, smaakvol, in balans, met wat bitter na.

Importeur: Fourcroy, Bussum, 035-6952929
Onder andere te koop bij: Mitra, € 7,99
www.mitra.nl
Geen erg uitgebreide website, zeker op het vlak van assortiment en informatie over de verkochte producten.

Reageer op dit item