Shiraz Sunny Hill, South Eastern Australia - Perswijn
Wijn van de week

Shiraz Sunny Hill, South Eastern Australia

Het zit de wijn van de week niet altijd mee, helaas. Plaatsen we een prachtige vondst van een Australische wijn, is het aankoopadres verkeerd vermeld. Iedereen op zoek naar die Shiraz van de Aldi, moest het de Lidl zijn. Klaas was met die wijn gekomen, en we dachten dat hij iets van Aldi zei. Sorry Klaas, verkeerd begrepen. Maar deze week is het tijd voor een revanche. Want nu kwam hij aan met een wijn van de Komart. Goed verstaan? Ja, de Komart. Even opschrijven, dan kunnen we ons niet meer vergissen. En weer een lekkere wijn!
Het lijkt er dus op dat het in Australië nu echt staat te gebeuren. De overschotten, ontstaan door het al te enthousiast aanplanten van wijngaarden in de voorbije jaren, worden nu voor betrekkelijk lage prijzen op de markt gebracht. Het kwam al voor dat er bij de oogst al druiven moesten blijven hangen, omdat er geen kopers voor waren. In Australië kopen de grote wijnbedrijven veel wijn van kleinere boeren, die dan ook in eerste instantie de dupe zijn, omdat ze hun druiven niet meer kwijt kunnen. Maar dat betekent ook dat er voor schappelijke prijzen wijnen kunnen worden gemaakt, iets waar Australië in eerste instantie niet zo goed in was. Deze wijnen zien we als gewoon smakelijke wijnen terug in de Nederlandse supermarkt. Proost dus maar, op de smakelijke zuiderlingen!
De Sunny Hill is lekker fruitig en peperig in de geur, zwoel en prettig, met een smaak die iets lichtvoetiger is dan die van de shiraz van de Lidl. Wel lekker soepel en toegankelijk, zonder enige hardheid. Met dit warme weer even terugkoelen naar een graad of zestien, door hem een half uurtje in de koelkast te zetten.

Shiraz Sunny Hill, Komart, € 2,99

Reageer op dit item