Lidl Shiraz 2001, South Eastern Australia - Perswijn
Wijn van de week

Lidl Shiraz 2001, South Eastern Australia

Soms kijgen we een leuke tip over een prettige wijn van een lezer, zoals bij deze Shiraz uit Australië. Bedankt Klaas! Je kunt nu eenmaal niet alle winkels aflopen en alle supermarktwijnen proeven, zoals deze Australische Shiraz van de Aldi. Dat werkje laten we graag over aan Nicolaas Klei, die zich jaarlijks opoffert voor het schrijven van zijn gids over supermarktwijn.
Wel verrassend om zo’n betaalbare Shiraz uit Australië in de winkel aan te treffen. Dit land staat natuurlijk bekend om zijn goede Shiraz, maar ze zijn nog wel eens aan de prijs. Bij wijze van uitzondering is dat hier niet het geval en krijgen we een heel betaalbare Shiraz in het glas. Dat heeft natuurlijk ook te maken met het prijsbeleid van de Aldi. Iedereen weet dat de marges die de meeste winkels in Nederland op de wijnen nemen bijzonder hoog zijn. Albert Heijn verdient zelfs nog geld als de wijnen ‘twee voor de prijs van één’ worden aangeboden, dus u kunt nagaan dat deze winkelketen met gemak de helft van de winkelprijs aan marge opstrijkt. Maar bij Aldi ligt die marge aanzienlijk lager. En, deze wijn is niet alleen goedkoop, hij is nog lekker ook! Mooi peperig en sappig, met wat stevigheid, kersenfruit en kruidigheid, niet te hard, maar met genoeg pit en karakter. Gaan daarom steeds meer mensen naar de Aldi ?

Verbetering: Helaas blijkt de betreffende Shiraz niet bij de Aldi vandaan te komen, maar bij de Lidl. Onze excusses aan de mensen die tevergeefs op zoek geweest zijn bij de Aldi’s van ons land.

Lidl, € 2,99

Reageer op dit item