Conde de Caralt, Cava - Perswijn
Wijn van de week

Conde de Caralt, Cava

Verwen uzelf eens met een lekkere belletjeswijn! Wij Nederlanders denken veel te vaak dat het niet past om buiten oud-en-nieuw ook eens een lekkere mousserende wijn te schenken. Bovendien leeft ook het idee dat een mousserende wijn altijd duur moet zijn. Niets daarvan! Natuurlijk, een goede Champagne is eigenlijk altijd duur, maar dat prijskaartje heeft ook veel met het prestige van deze wijn te maken. Uit andere wijngebieden komen heel leuke alternatieven voor een heel prettige prijs.
Spanje, met zijn Cava, is bijvoorbeeld zo’n leuke mogelijkheid om een betaalbare bubbel te drinken. Het leuke is, dat deze wijn op dezelfde manier wordt gemaakt als een Champagne. Hij rijpt op de fles om zijn belletjes te krijgen, na het toevoegen van wat suiker en gist. Deze manier van belletjesvorming geeft meer verfijnde belletjes. Vroeger werd dit de Champagnemethode genoemd, maar inmiddels hebben de Champagneboeren dat verboden weten te krijgen. We mochten eens denken dat Champagne ook ergens anders kan worden gemaakt.
Het belangrijkste Spaanse gebied dat Cava produceert is Catalunya, waar de Penedès zeker 90% van de Spaanse belletjeswijn maakt. De klassieke Cava wordt hier gemaakt van de lokale druiven, zoals Macabeo, Xarel.lo en Parellada. Dat zijn ook de druiven in deze smakelijke Cava. Het is een heerlijke zachte wijn, lekker als aperitief, met honing en perzik in de geur, een heel toegankelijke smaak zonder harde kantjes, zachte belletjes, smakelijk en fris.

Deze wijn is te koop bij de betere wijnhandels. Prijs: € 9,50
Importeur is Kwast, Nieuw-Vennep (0252-686741; info@kwastwijnkopers.nl; geen website

Reageer op dit item