Margan Family Shiraz 2001, Hunter Valley, Australia - Perswijn
Wijn van de week

Margan Family Shiraz 2001, Hunter Valley, Australia

Een van de stands die op onze proeverij van wijnen uit de Nieuwe Wereld op 13 april veel andacht trok was die van ex-rechter John Schell. Zijn bedrijf, New World Wineries, richt zich vooral op Australische wijnen die wat meer finesse hebben, verteerbaar zijn, zo zegt hij. Als je ze proeft, zie je dat hij in zijn opzet voortreffelijk slaagt. Australië wordt al jaren geregeerd door een paar grote wijnbedrijven -Penfolds, Hardys, Wolf Blass, enzovoort- die uit zijn op het maken van wijnen voor een groot publiek -ondanks de toppers die ook hier ook wel degelijk gemaakt worden. Ze zijn in elk geval niet direct geneigd om bij het verbouwen van de druivenstokken tot het uiterste te gaan. Zeker plaatsen waar de druiven in sommige jaren niet goed rijpen worden, omdat het er te koel is, liggen in dat verband niet voor de hand. Toch zijn dat wel de plekken waar heel goede wijnen vandaan kunnen komen, die juist wat meer frisheid hebben. Die plekken bestaan in Australië wel degelijk, maar het zijn vooral kleine producenten die ze ontdekken en uitproberen. Juist dit soort bedrijven staan op het menu van New World Wineries.
Een van de leuke kleine bedrijven is het Margan Family Estate, dat zich in de Hunter Valley bevindt. Hunter Valley is een oostelijke wijnstreek, op ongeveer twee uur rijden van Sydney. Hij staat bekend om zijn smaakvolle en krachtige wijnen, die toch ook goede finesse hebben. Margan is een familiebedrijf, dat de productie van ruim een half miljoen flessen nog helemaal zelf onder controle heeft. Een heerlijk glas, heerlijk fris en sappig, mooi elegant en breed, zoet fruit, mooie balans, een lichte stevigheid, smaakvol, goede lengte, vooral heerlijk drinkbaar en verteerbaar.
New World Wineries, € 10,75
info@newworldwineries.nl – 043-4512495

Reageer op dit item