Cantine di Dolianova, Sibiola Rosato 2011 - Perswijn
Wijn van de week

Cantine di Dolianova, Sibiola Rosato 2011

Sardinië heeft de afgelopen jaren wat extra publiciteit gekregen door bunga-bungafeestjes, maar er gebeuren gelukkig ook serieuze dingen. Zoals wijn maken.
Net als in Spanje worden hier, onder invloed van het warme klimaat, krachtige en volle rosés geproduceerd. Omdat we op zoek waren naar eetrosé, kwam dit type wijn goed uit de bus. Je kunt hem zo naast een pasta of risotto zetten.

Sibiolo IGP ligt aan de zuidkant van het eiland, ten noorden van de hoofdstad Cagliari. De wijngaarden liggen rondom de wijnmakerij van de Cantine di Dolianova, de plaatselijke coöperatie van Sibiola.

De wijnen worden gemaakt van een mix van druiven, zoals montepulciano, barbera, sangiovese en de lokale monica di sardegna.

Hij is gemakkelijk, met pruimen, kersen, rozenbottel, krachtig en smaakvol, met goede zuren en bitters.

Vino & Vetro, € 6,10

Reageer op dit item

nl Nederlands