Flesaanvraag PERSWIJN Wijnconcours 100 beste van 2023 - Perswijn
Nieuws

Flesaanvraag PERSWIJN Wijnconcours 100 beste van 2023

In deze competitie staan de beste wijnen uit 2023 centraal, met extra aandacht voor het bijzondere thema wijnen van vulkanische terroirs. De winnende wijnen en de eervolle vermeldingen worden uitgebreid besproken in het PERSWIJN supplement 100 beste van 2023. Dit supplement wordt uitgebracht bij PERSWIJN #8 (editie ‘december 2023/januari 2024’, vanaf 2 december 2023 verkrijgbaar). Binnen de volgende categorieën worden de wijnen beoordeeld.

Categorieën

  1. Mousserende wijnen
    • Mousserende wijnen tot 30,- euro
    • Mousserende wijnen boven 30,- euro
  2. Witte wijnen
    • Wtte wijnen tot 10,- euro
    • Witte wijnen 10,- tot 15,- euro
    • Witte wijnen 15,- tot 20,- euro
    • Witte wijnen 20,- tot 30,- euro
    • Witte wijnen boven 30,- euro
  3. Rode wijnen
    • Rode wijnen tot 10,- euro
    • Rode wijnen 10,- tot 15,- euro
    • Rode wijnen 15,- tot 20,- euro
    • Rode wijnen 20,- tot 30,- euro
    • Rode wijnen boven 30,- euro
  4. Zoete en versterkte wijnen
  5. Bijzonder thema: Wijnen van vulkanische terroirs

Bijzonder thema

Wijnen van vulkanische terroirs: o.a. Etna, Vesuvio, Campi Flegrei, delen van Greco di Tufo, Fiano di Avellino en Taurasi, Falerno del Massico, Aglianico del Vulture, Pantelleria en Soave Classico (Italië), Auvergne, Côte de Brouilly en Rangen de Thann (Frankrijk), delen van Nahe, Roter Hang en Kaiserstuhl (Duitsland), Vulkanland Steiermark (Oostenrijk), Tokaj (Hongarije), Canarische Eilanden (Spanje), Madeira en Azoren (Portugal), Santorini (Griekenland).

Uitleg van bijzonder thema

Het lijkt ons mooi om een vergelijking te kunnen maken tussen allerlei wijnen van vulkanische bodems. Maar dan is het wel belangrijk af te bakenen wat vulkanische bodems zijn, vandaar de volgende uitleg:

De wijnen moeten van vulkanische bodems komen, van wijngaarden op aan de oppervlakte gestolde magma of lava, zoals ryoliet, dioriet, tefrietbasalt en basaltlava. Uiteraard tellen ook wijnen van bodems van pyroclastisch materiaal (dat door vulkanen wordt uitgestoten) mee, zoals tufsteen en tuffiet. We vragen u ook goed te kijken naar de voorbeeldige herkomsten die hierboven al genoemd worden.

Niet meegerekend worden wijnen van stollingsgesteenten als graniet en ook niet van tuffeau dat wel eens wordt verward met tufsteen.

NB: Perswijn behoudt zich het recht voor wijnen die niet van vulkanische terroirs niet mee te nemen in de selectie; ze zullen wel worden geproefd en beoordeeld in een andere categorie dan het bijzondere thema.

Data van belang

10 september 2023: Sluitingsdatum aanmelding flessen
12 september 2023: Sluitingsdatum ontvangst proefflessen (liever niet in afleveren in het weekend)
28 november 2023: Bekendmaking van de winnaars via persbericht, website, social media en nieuwsbrieven.
2 december 2023: Verschijningsdatum van het PERSWIJN supplement 100 beste van 2023 (bij PERSWIJN #8–2023).

We nodigen u als importeur of wijnproducent van harte uit met uw wijnen aan dit concours mee te doen!

Wijnen insturen

Bekendmaking, publicatie en promotie

Zoals hierboven vermeld, worden de winnende wijnen en de eervolle vermeldingen opgenomen in het PERSWIJN supplement 100 beste van 2023 met een foto van de fles, een uitgebreide proefnotitie en aanvullende verkoopgegevens. De winnende wijnen krijgen een extra pagina in het supplement, met achtergrondinformatie over het wijnhuis en de wijn. Het PERSWIJN supplement 100 beste van 2023 wordt in pocketformaat uitgebracht en alle abonnees van PERSWIJN krijgen het supplement gratis bij PERSWIJN #8 (december 2023) thuisgestuurd. Ook wordt het supplement in de losse verkoop meegeseald met het reguliere nummer en zal het via onze webshop te verkrijgen zijn. Als deelnemer kunt u uiteraard extra exemplaren aanschaffen. Naast aandacht in het blad wordt via de website, de nieuwsbrieven en social media actief promotie gemaakt voor het concours en de ontknoping ervan.

Bovendien krijgen de winnende wijnen elk een eigen video waarin de wijn uitgebreid besproken wordt. Deze video kunt u op uw eigen social media delen en onder de aandacht van uw klanten brengen.

Aanmelding en kosten

Wilt u meedoen? U kunt zich vanaf nu aanmelden voor het PERSWIJN wijnconcours 100 beste van 2023 via www.perswijn.nl/account/. Uitsluitend aanmeldingen via dit systeem worden in behandeling genomen.

Let op: de inschrijftermijn sluit op 10 september 2023

Wijnen insturen

De deelnemende wijnen moeten een minimale consumentenprijs hebben van €3,95 en ruim op voorraad zijn met oog op verkrijgbaarheid voor de consument. Van elke deelnemende wijn moet 1 proeffles worden opgestuurd, uiterlijk op 10 september 2023. Als de wijn geselecteerd wordt als finalewijn zal een tweede fles opgevraagd worden. Alle finalewijnen krijgen een vermelding in het PERSWIJN supplement 100 beste van 2023.

Kosten

– Met 1 t/m 10 wijnen: €29,50* per wijn
– Met 11 t/m 30 wijnen: €27,-* per wijn
– Met meer dan 30 wijnen: € 22,-* per wijn

*Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw.

In verband met de uitvoerbaarheid van dit project benadrukken we dat het belangrijk is dat de deelnemers zich houden aan de spelregels betreffende informatie over verkrijgbaarheid, consumentenprijzen, termijnen voor zending van proefflessen, informatie, betaling, enz. Als niet aan deze spelregels wordt voldaan, kan de deelname worden ingetrokken zonder teruggave van het deelnamebedrag of de proefflessen.

Adverteren

Het is tevens mogelijk te adverteren in PERSWIJN en/of het PERSWIJN supplement 100 beste van 2023. Voor deelnemers aan het concours kunnen wij een kortingsprijs hanteren. Neem voor meer informatie hierover contact op met Huub Snijders via huub@perswijn.nl

Wij hopen dat u deelneemt met één of meerdere wijnen. Wij zien uw aanmelding graag tegemoet.

Reageer op dit item

nl Nederlands