Recept: gerookte zalm, radijs, geitenkwark, kappertjes, citroenolie en dille - Perswijn
AdvertorialEten & Drinken

Recept: gerookte zalm, radijs, geitenkwark, kappertjes, citroenolie en dille

Dit is een heel eenvoudig Portugees gerecht om te maken en met een verbluffend resultaat. Zo eenvoudig en zo lekker! Perfect met een droge witte wijn als de semillon of arinto uit Portugal van ODE winery.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 400 gram gerookte zalm van hoge kwaliteit
  • 2 rode radijsjes in zeer dunne rondjes gesneden
  • 100 gram zachte geitenkwark
  • 16 x kappertjes
  • ½ ui in dunne reepjes gesneden
  • 80 ml appelciderazijn
  • zest van een citroen fijngesneden
  • 80 ml extra vierge olijfolie
  • takjes dille
  1. Marineer de ui minstens een uur in de appelciderazijn. Voeg de zest van de citroenschil toe aan de olijfolie. Hoe langer dit staat, hoe meer de smaak erin kan trekken. Dit kan ook al een dag van tevoren gemaakt worden.
  2. Schik de plakjes gerookte zalm gelijkmatig op vier borden. Leg vervolgens de dunne schijfjes radijs erop en verkruimel de geitenkwark erover.  Leg daarop de ingelegde ui en de kappertjes (snijd een paar kappertjes doormidden: dat oogt zo mooi).
  3. Sprenkel tot slot de olijfolie met citroensmaak erover en breng op smaak met zout en peper en decoreer met takjes dille.

Bom proveito!

Recept: ODE winery

Reageer op dit item

nl Nederlands