'En als je ontdekt waarom we uniek zijn?' - Perswijn
Advertentie

‘En als je ontdekt waarom we uniek zijn?’

Sherry- en Manzanilla wijnen behoren met hun 3.000 jaar oude traditie tot de grote juwelen van de wereldwijde oenologie. Het authentieke rijpingssysteem genaamd ‘Criaderas en Solera’, de verschillende druivensoorten, een wonderbaarlijke bodemsoort én tijd, zijn de ingrediënten die deze wijnen tot een uitzonderlijk natuurfenomeen maken. Het resultaat: unieke producten.

 

Sherry Wijnen zijn perfecte wijnen voor iedere gelegenheid, van het aperitief tot het diner, van traditionele keuken tot avant-garde. Vanwege het gevarieerde aanbod wordt er beweerd dat er voor elke smaak en elke gelegenheid een passende Sherry Wijn is. De wijnen zijn heerlijk om op zichzelf te drinken, maar komen ook ontzettend goed tot hun recht in combinatie met gerechten. Daarnaast zijn ze ook bijzonder goed geschikt als basis voor de meest lekkere cocktails.

Sinds kort is er een gratis online Sherry Academy gelanceerd! De Academy is niet alleen bedoeld voor consumenten die interesse hebben in Sherry Wijnen, maar juist ook voor professionals is deze Academy van toegevoegde waarde. Aangezien Sherry Wijnen steeds populairder worden, kunnen professionals hier op inspelen, door hun kennis over deze unieke producten te verbreden. Op die manier kan er beter en gemakkelijker persoonlijk advies gegeven worden aan de consument over bijvoorbeeld wijn-spijs combinaties en het verschil tussen de diverse stijlen Sherry Wijnen.

De Academy bestaat uit twee verschillende cursussen: basis en gevorderd. Het e-learning platform biedt de gelegenheid om op elk moment, in eigen tijd, kennis te verbreden over de unieke Sherry Wijnen, Manzanilla en Sherry Azijnen.

In slechts een paar uur verrijk je je basiskennis over onderwerpen als de geschiedenis, oorsprong en productie, maar ook over de diverse stijlen Sherry Wijn, de spraakmakende kenmerken én uiteraard over wijn-spijs combinaties. Daarnaast leer je alles over het traditionele Criaderas en Solera systeem, een rijpingssysteem dat wijnen uit verschillende jaargangen met elkaar combineert.

De eindeloze mogelijkheden van Sherry zijn extra inspirerend na het afronden van de Academy. Na het behalen van het geaccrediteerde basiscertificaat is het mogelijk om je kennis nog meer te verbreden, door het volgen van de geavanceerde cursus. Kijk voor de beschikbare cursussen en meer informatie op www.sherryacademy.org en meld je makkelijk én gratis aan voor deze online academy.

 

Reageer op dit item