Video-artikel: Het authentieke Maule - Perswijn
Video

Video-artikel: Het authentieke Maule

Een video-artikel van Lars Daniëls MV van PERSWIJN waarin hij vertelt over Maule, de komst van de carignan en de oude wijngaarden waarmee door bevlogen wijnmakers heel authentieke wijnen van worden gemaakt.

González Bastías, Naranjo 2020: 40% moscatel rosado, 40% torontel, 20% país uit gemiddeld 200 jaar oude wijngaard, gisting en maceratie in lagares mét de schillen (sap van país wordt later bijgemengd), opvoeding in Chileens raulí-hout; goudgeel met zweem van roze-oranje; bloemig en kruidig, wat nootmuskaat, sinaasappelschil, perzik, walnoten; beetje aards, droog, ook sappig, structuur, puur. 15,5 punten
D-Vine

Garage Wine Co., Truquilemu Vineyard Cariñena Field Blend Lot. 97 2018: uit een oude gemengde wijngaard in de DO Empedrado (carignan met heel klein deel país en syrah), spontane gisting van hele trossen in open houten vaten, rijping op gebruikte barriques en pièces; prachtige geur, blauwe bessen, bramen, peper, fijn aards en kruidig, wat leer, mooi fris; mooi fruit, heel goede zuren, goede tannine, intens, natuurlijke kracht en verfijning, heel goed. 17,5 punten

P.S. García, VIGNO 2015: uit een wijngaard bij Melozal, aangeplant in 1958, 23 maanden opgevoed in Franse barriques; mooi puur, rijpe kersen, blauwe bessen, mediterrane kruiden, specerijen; vol maar fris, erg goede zuren, genoeg grip, mooi klassiek, goed droog, heerlijke tafelwijn. 16,5 punten
Grapedistrict

Word abonnee: https://perswijn.nl/abonnement/

PERSWIJN op social media:
https://instagram.com/Perswijn
https://www.facebook.com/Perswijn/

Reageer op dit item