Benefietacties voor de Ahr brengen heel veel geld op! - Perswijn
De cheque met het bedrag dat gedoneerd is aan de getroffen Ahr wijnproducenten (Foto: Lars Daniëls)
Nieuws

Benefietacties voor de Ahr brengen heel veel geld op!

Dank, dank en nogmaals dank! Op 14 en 15 juli heeft zich in het prachtige dal van de Ahr, dat voor wijnliefhebbers bekend staat als Pinot Paradise, een enorme ramp voltrokken. Inmiddels is duidelijk dat meer dan 133 mensen zijn omgekomen en duizenden mensen dakloos zijn geworden. Meer dan 70% van de gebouwen in het dal zijn (zwaar) beschadigd en de infrastructuur is sterk ontregeld, onder meer doordat 60 bruggen zijn ingestort.

Zodra de omvang van de ramp die zich had voltrokken in het Ahrdal bekend werd, was het duidelijk dat we hulp moesten bieden. Hoe dan ook. Naast dat bepaalde mensen ter plaatse zijn gaan helpen met opruimen, hebben we een aantal acties ondernomen om geld in te zamelen om bij te dragen aan het herstel van de Ahr en in het bijzonder om de wijnboeren te helpen.

Allereerst hebben we op maandag 23 augustus een benefietproeverij georganiseerd, waarvoor Karakter Wijnimport in Amsterdam gratis en belangeloos hun terrein ter beschikking heeft gesteld. Maar liefst 14 wijnimporteurs en 4 Nederlandse wijnproducenten lieten hun wijnen proeven. Met zo’n 120 betalende bezoekers, goede wijnen, mooi weer en een fijne sfeer was het evenement erg geslaagd.

Daarnaast hadden we al een speciaal rekeningnummer voor donaties geopend, waarop een geweldig bedrag is binnengekomen, met dank aan De Wijnacademie, het Nederlands Gilde van Sommeliers, Henri Bloem en anderen, waaronder ook vele particulieren.

Tenslotte hebben we een online veiling georganiseerd, met essentiële en uiteraard belangeloze hulp van veilinghuis Winefield’s Auctioneers. Men kon bieden op bijzondere flessen wijn, maar ook op diners en zelfs een wielertenue van Wout van Aert. De opbrengst van de veiling heeft onze verwachtingen ruimschoots overtroffen en maakt ons nóg dankbaarder voor alle support dan we al waren.

De cheque met het bedrag dat gedoneerd is aan de getroffen Ahr-wijnproducenten (Foto: Lars Daniëls)

Uiteindelijk is een totaalbedrag van € 26.337,48 ingezameld voor de Ahr. De symbolische cheque is afgelopen maandag tijdens Riesling Pinot & Co. 2021 in ontvangst genomen door het Deutsches Weininstitut, dat ervoor zorgt dat het geld goed wordt besteed. Daar mag de Nederlandse wijnwereld best trots op zijn. En we moeten ook de Belgische bijdragers aan dit succes niet vergeten te danken. We weten zeker dat men in het Ahrdal, de wijnboeren in het bijzonder, onze steun heel goed kan gebruiken en dat alle initiatieven enorm zijn gewaardeerd.

Hartelijk dank aan iedereen die heeft bijgedragen, op welke wijze dan ook.

Lars Daniëls, namens Gerd Brabant, het team van Perswijn, het Informatiebureau voor Duitse Wijn (Alain Jacobs), Winefield’s Auctioneers en Karakter Wijnimport.

Standhouders en medewerkers van de Ahr benefietproeverij

De volgende importeurs en producenten lieten op de benefietproeverij hun wijnen proeven: Karakter Wijnimport, Anfors-Imperial, Horizon Wines, Smaragd Wijnen, Dokter Maler, Vinites, Lekker Sapje, Winterberg Wijnen, Heisterkamp, Wijn op Dronk, Grandi Vini, Pasteuning, Serendipity, Apostelhoeve, Domein De Wijngaardsberg en Raarberg.

p.s. bijdragen kan nog steeds. Let op de social media berichten namens de Ahrwein e.V. en hun rekeningnummer voor donaties ten behoeve van de wederopbouw van het Ahrdal: IBAN: DE94577513100000339507 | BIC: MALADE51AHR

Reageer op dit item