Cidre, Cider, Sidra: Perswijn wil appelwijn proeven! - Perswijn
Nieuws

Cidre, Cider, Sidra: Perswijn wil appelwijn proeven!

Wijn wordt gemaakt van druiven, dat weten we allemaal. Maar ook van ander fruit worden mooie dranken gemaakt na een alcoholische gisting. Daarvan is cider de bekendste en misschien wel de mooiste. Tijdens een vakantie in Bretagne proefde ik een aantal heel gave cidres, die me fascineerden. Ze zijn uiteraard een must bij de lokale hartige boekweitpannenkoek (galette bretonne). Maar ook bij rijpe rauwmelkse witschimmelkazen als Neufchâtel en Camembert smaken ze optimaal, en net zo goed als wijn. Ook menig wijnliefhebber die eens in Normandië is geweest, of in Baskenland, Asturië, Zuid-Engeland of Ierland zal waarschijnlijk ervaring hebben cidre, sidra en cider. Vaak is het een (licht) mousserende appelwijn, die heerlijk puur en opwekkend smaakt, ook omdat cider minder alcohol heeft dan de meeste wijn. Maar typen en stijlen verschillen flink van herkomst tot herkomst. En van kwaliteit tot kwaliteit. Perswijn zou het aanbod dat in Nederland en België verkrijgbaar is, graag eens op een rijtje zetten om aandachtig te proeven en te beoordelen. Vandaar dat wij importeurs en verkopers (nog eens) oproepen hun cidres, ciders en sidras in te sturen.

Graag vragen wij uw aandacht voor de aanvraag van Cider/Cidre/Sidra en andere mousserende appelwijnen voor PERSWIJN Magazine #1 2021 (verschijningsdatum 30 januari 2021). De uiterste datum voor het inzenden van flessen is 26 november maar een zo spoedig mogelijke verzending wordt gewaardeerd. PERSWIJN Magazine is verkrijgbaar in Nederland en België, heeft een oplage van 12.500 exemplaren en een hoge online zichtbaarheid.

Het opvragen van wijn gaat via ons flesaanvraagsysteem. Hier staan geen cider-regio’s in, dus u kunt de flessen cider zonder aanmelden per pakketpost toesturen. Vergeet niet achterop de flessen (niet over het etiket) te vermelden dat het thema cider is, uw bedrijfsnaam of verkooplocatie, herkomst en regio en de consumentenprijs. Deelname aan de flesaanvraag is gratis. Proefnotities worden gepubliceerd in PERSWIJN Magazine. Importeert u ook wijn, meldt u zich dan aan voor onze zakelijke nieuwsbrief als importeur en ontvang elke maand de flesaanvraag. Voor vragen kunt u mailen naar bonne@perswijn.nl

PERSWIJN Flesaanvraag/ cider
Middenweg 193
1098 AN Amsterdam
Nederland

Lars Daniëls MV

Reageer op dit item