Veilingmeester David Elswood overleden - Perswijn
David Elswood (Foto: Christies)
Nieuws

Veilingmeester David Elswood overleden

Medio september overleed wine auctioneer David Elswood op 61 jarige leeftijd aan de gevolgen van keelkanker. Hij was bijna 35 jaar werkzaam bij de wijnafdeling van veilinghuis Christie’s. David Elswood begon in 1985 bij Christie’s Wine Department, oorspronkelijk bij de ‘tweede’ vestiging in South Kensington. Hij maakte snel carrière, werd in 1989 veilingmeester, verhuisde in 1990 naar de hoofdvestiging in King Street, werd in 1994 benoemd tot plaatsvervangend afdelingshoofd en in 1998 tot lid van de directie.

David Elswood (Foto: Christie’s)

Na een kort uitstapje in 2000 naar internet wijnveilingbedrijf winebid.com keerde hij begin 2002 terug bij Christie’s als hoofd van de Europese verkoop. Vanaf 2003 trad hij in de voetsporen van zijn leermeester Michael Broadbent en was hij als internationaal hoofd wijnveilingen en Principal Auctioneer verantwoordelijk voor de wijnveilingen van Christie’s in Europa en de Verenigde Staten. Sinds 2017 was hij als senior internationaal consultant aan Christie’s verbonden. David was behalve een groot wijnkenner en een uitstekende veilingmeester ook een man met veel gevoel voor humor, waardoor het een feest was om met hem na afloop van een veiling een paar biertjes te drinken…

Hieronder een video van David Elswood in gesprek met Sir Alex Ferguson, voormalig manager van Manchester United en groot wijnliefhebber en -verzamelaar, n.a.v. de verkoop van een deel van zijn wijnvoorraad via Christie’s in 2014.

Tekst: Frank Jacobs
Foto en video: Christie’s

Reageer op dit item