Aanbevolen wijnen: Gigondas en Chateauneuf-du-pape - Perswijn
Geproefd & BeoordeeldVideo

Aanbevolen wijnen: Gigondas en Chateauneuf-du-pape

Iedere dinsdagavond komt het Perswijn proefpanel in de kelder van de burelen van Perswijn aan de Middenweg in Amsterdam bijeen om 24 wijnen te proeven en te beoordelen. Senior Editor Lars Daniëls MV licht als sneak preview op het verslag in het magazine enkele wijnen uit, die opmerkelijk zijn bevonden. En dus van harte worden aanbevolen. De volledige proefnotities kunt u vinden in PERSWIJN #1 2019.

Dit zijn de uitgelichte wijnen van deze week:
Les Vins de Vienne, Gigondas Les Pimpignoles 2016 (André Kerstens BV, € 28,95)
Domaine Raspail-Ay, Gigondas 2015 (Henri Bloem, € 18,95)
Clos Saint Jean, Châteauneuf-du-Pape 2015 (Poot Agenturen, 9)
Domaine du Marcoux, Châteauneuf-du-Pape 2015 (Anfors-Imperial, € 49,50)
Château de Beaucastel, Châteauneuf-du-Pape 2015 (Résidence Wijnen/De Gouden Ton, € 85,00)

Voor elke editie van PERSWIJN Magazine hebben we 500 wijnen geproefd en beoordeeld. Word abonnee: https://perswijn.nl/abonnement/

3 Reacties

 1. Hallo ik heb weken naar uitgekeken,er zou in het 1 ste nummer van 2019, want er zou een proef notitie komen over gigondas en chateauf-du-pape dus niet, ik ben zwaar teleurgesteld ,Ik vind het fijn dat er elk jaar naar bordeaux wordt gepubliceerd .Ik zou het fijn vinden als dat ook zou gedaan worden van het gehele rhone gebied.Noem ze maar op rasteau,cairanne,sablet,gigondas ,vacqueyras,beaumes de venise,cornas,visan,en wan neer is of wordt over deze wijnen meer geschreven of gepubliceerd?Vergeet niet het is dichterbij dan afrika,sicilie .Ik heb geleerd een goede verkoper luistert naar zijn klanten.Ik ben vel jaren lid nr.23577.Ik hoop op een positieve reactie.

 2. Geachte heer/mevrouw Verhaar,

  Allereerst excuses voor de late reactie.
  De afgelopen periode waren echter enkele van onze redactieleden op reis en mede daardoor lukte het niet eerder op uw reactie van vrijdag 25 januari te reageren.

  Juist de afgelopen week hebben wij de laatste wijnen uit de zuidelijke Rhône geproefd.
  Door het grote aantal inzendingen lukte het niet alle wijnen voor de deadline van Perswijn 2019 nummer 1 te proeven en hebben we de publicatie van deze proefnotities een nummer moeten verschuiven.
  Maar ze staan straks echt in nummer 2 dat begin maart zal verschijnen.
  En ik kan u vast verklappen dat we een aantal fenomenale wijnen op de proeftafel en in onze glazen hebben gehad…

  Met vriendelijke groet,
  Frank Jacobs
  Redacteur Perswijn

 3. Hallo ik ben blij met deze reactie van perswijn en ik vind dat met name de rhone wel enige aandacht verdient,ik ga elk jaar in november naar lille een wijnbeurs daar staan dan bijna 600 chateau”s uit heel frankrijk (salon des vins des vignerons independants) voor mij een feest het meeste wat ik koop hoef ik alleen maar te ruiken ,en bij elke stand cash of pin betalen. Heb enige jaren geleden in vrije tijd de slijterspapieren en vakbekwaam gehaald.Mijn aanhef is heer.

Reageer op dit item