WINACTIE: RieslingWeeks wijnquiz! - Perswijn
Eten & Drinken

WINACTIE: RieslingWeeks wijnquiz!

Win een 3-gangenmenu voor 4 personen inclusief Duits wijnarrangement! Doe mee aan de RieslingWeeks wijnquiz en zit straks met uw vrienden of familie heerlijk te dineren. De winactie duurt tot 15 mei 2018! Het diner wordt aangeboden door PERSWIJN en het Informatiebureau voor Duitse wijn.

De Winnaars zijn Femke Duinstee en Yvo Erades. Zij wisten binnen 1 minuut alle vragen goed te beantwoorden. Gefeliciteerd! Jullie gaan binnenkort met familie en/of vrienden heerlijk dineren tijdens de Riesling Weeks.

Niet gewonnen? Tijdens de RieslingWeeks geniet u in geselecteerde restaurants van een 3-gangenlunch of -diner met bijpassende wijnen voor slechts € 45,- per persoon. Per Michelinster geldt een toeslag van € 10,- per persoon. Ga naar heerlijk.nl/rieslingweeks en reserveer een tafel in uw restaurant naar keuze.

Klassement voor de RieslingWeeks wijnquiz

 1. Yvo Erades-100% goed beantwoord
 2. Femke Duijnstee-100% goed beantwoord
 3. F. Balkenende-100% goed beantwoord
 4. Ron Vijg-100% goed beantwoord
 5. Michel van Voorden-100% goed beantwoord

Welkom bij de RieslingWeeks wijnquiz! De twee wijnliefhebbers met de hoogste scores in de kortste tijd winnen een 3-gangenmenu voor 4 personen inclusief wijnarrangement.  Minimumleeftijd voor deelname is 18 jaar en u mag slechts één keer meedoen.

Naam Email Telefoonnummer
Waar groeit de meeste riesling?
Wat is de juiste volgorde van rijpheid (suikergehalte van de most) bij Duitse Rieslings met een predikaat (Qualitätswein mit Prädikat). Geef het antwoord van laag naar hoog.
Welke proefnotitie is gemaakt over een zoete Duitse Riesling?
Rieslings van Ürziger Würzgarten in de Mosel staan bekend om hun vrij volle karakter met bloemige en exotische fruitaroma's, een kruidige toets en een minerale en aardse ondertoon. Na rijping ontwikkelen deze wijnen vaak een nadrukkelijk muntaroma. Welke bodemsoort draagt hiertoe bij?
Wat is 's werelds grootste Rieslingregio?
Duitse wijn onderscheidt vier smaakrichtingen: trocken, halbtrocken, lieblich en süß. Hoeveel restsuiker mag een Riesling trocken bevatten?
Wat ontdekte de Nederlandse geleerde Antoni van Leeuwenhoek in 1687?
Welk beroemd wijndomein geldt als de geboorteplaats van Riesling Spätlese?
Welk Duits wijnbouwgebied is de laatste 20 jaar heel goed bekend om grote droge Riesling (Grosses Gewächs)?
Wat zijn de ouders van riesling?
Wanneer vinden de Riesling Weeks plaats?

3 Reacties

 1. Ook ik had een 100% score. Vind het wel bedenkelijk dat een professional in het klassement op nr. 1 staat.
  (WSET level 4, Diploma Course, Weinakademiker, wijndocent)
  Ik neem aan dat de doelgroep van deze prijsvraag niet gericht is op professionals.
  Eigenlijk zouden professionals uitgesloten moeten worden van deze prijsvragen; zij hebben de kennis al.

  1. Hi Cees, sorry dat je niet gewonnen hebt. De score van Yvo was ook erg goed. De wijnquiz was voor iedereen bedoeld. Het is namelijk moeilijk om te weten of iemand professional is of niet. We zullen het onthouden voor een volgende keer. Maar onderschat consumenten niet! Zij weten vaak erg veel van wijn. Groeten, team Perswijn

Reageer op dit item