Flesaanvraag Perswijn #5 2018 (deadline 1 juni) - Perswijn
Flesaanvraag rubriek geselecteerd
PERSWIJN rubriek "Geselecteerd"
Nieuws

Flesaanvraag Perswijn #5 2018 (deadline 1 juni)

Geachte importeur,

Graag vraag ik uw aandacht voor de aanvraag van proefflessen voor nummer 2018/5 van PERSWIJN, te verschijnen in juli 2018. Wij willen u vragen flessen in te zenden voor de hieronder vermelde onderwerpen.Zoals u kunt zien schuiven er onderwerpen door naar de volgende editie van PERSWIJN. De doorgeschoven thema’s zijn dikgedrukt.

Wilt u voor het eerst uw wijn insturen? Lees de uitleg van de flesaanvraag

Wilt u de flesaanvraag per mail ontvangen? Schrijf u hier in als importeur voor onze zakelijke mailings!

Flesaanvraag voor PERSWIJN #5:

 1. Rode en witte wijnen uit Piemonte (doorgeschoven thema)
 2. Noordelijke Rhône rood en wit, o.a. (Crozes-)Hermitage, Cornas, Condrieu, Côte-Rôtie, Saint-Joseph, Saint-Péray, etc. (doorgeschoven thema)
 3. Chablis, inclusief Petit-Chablis, Premiers Crus, Grands Crus. (doorgeschoven thema)
 4. Droge rosé uit Frankrijk, Spanje en Portugal. (doorgeschoven thema)
 5. Witte wijnen gemaakt met schilcontact. (doorgeschoven thema)
 6. Rode wijnen uit Oostenrijk: Blaufränkisch, Zweigelt, Sankt-Laurent en hun blends. (doorgeschoven thema)
 7. Wijnen op basis van Mourvèdre/ monastrell, minimaal 50%
 8. Riesling buiten Duitsland en Oostenrijk (Elzas, Italië, Centraal Europa, Spanje, Australië, Chili, etc.) (minimaal 85%)
 9. Sekt Duitsland en Oostenrijk

uiterste datum inzenden flessen: 1 juni

Op de bovengenoemde wijnen is hetvolgende van toepassing:

 1. De wijnen voor editie 4 hebben we reeds in de vorige flesaanvraag opgevraagd. Uiteraard vragen wij inzending van flessen uitsluitend als u deze nog niet eerder heeft ingestuurd. Heeft u hier twijfels over, neem dan contact met ons op. Voor alle wijnen geldt dat er voldoende van op voorraad moet zijn. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u bellen naar +31 20 6922108 of mailen naar Bonne Benschop: bonne@wijnpers.nl
 2. De ingezonden wijnen zullen worden gebruikt voor artikelen in Perswijn. De wijnen worden in de rubriek ‘Geproefd & Beoordeeld’ besproken en sommige wijnen komen ook in de rubriek ‘Geselecteerd’ met een uitgebreide proefnotitie.
 3. Vermelding van consumentenprijs geschiedt in de vorm van directe prijsvermelding bij importeurs die direct aan de consument leveren of in de vorm van een prijscategorie, gebaseerd op de uiteindelijke consumentenprijs, bij importeurs die niet rechtstreeks aan de consument leveren. Prijscat. 1: tot € 4,- ; Prijscat. 2: van € 4,- tot € 5,-; Prijscat. 3: van € 5,- tot  € 7,50; Prijscat. 4: van  € 7,50 tot € 10,-; Prijscat. 5: van € 10,- tot € 12,50; Prijscat. 6: van € 12,50 tot € 15,-; Prijscat 7: van € 15 tot € 20; Prijscat. 8 van € 20,- tot € 30,-; Prijscat. 9 van € 30,- tot € 50,- en prijscat. 10 van wijnen van meer dan € 50,-.

Om iets te laten zien van de werkwijze van het panel, willen we graag (vertegenwoordigers van) importeurs uitnodigen eens een keer met het panel mee te proeven. Heeft u daar belangstelling voor, neem dan even contact op via een van de bovengenoemde nummers of door middel van een e mail.

Verzendadres flessen:

PERSWIJN
Middenweg 193
1098 AN Amsterdam

Graag een etiket achterop de fles (niet op het fleslabel) plakken met hierop: de flesaanvraag, consumentenprijs/ prijscategorie en naam van de importeur.  Indien dit niet mogelijk is, kunt u deze informatie sturen naar: bonne@wijnpers.nl
(Bij geen gehoor op dit adres kan de wijn afgeleverd worden bij een van de buren)

Met vriendelijke groet en dank voor uw medewerking,
Ronald de Groot, Hoofdredacteur

Reageer op dit item