Recensie: Bouillon - Vicki Edgson - Perswijn
Cover Bouillon boek
Eten & Drinken

Recensie: Bouillon – Vicki Edgson

Voor de makers van dit boek is Bouillon de basis van het leven. Of althans op zijn minst de basis van heel veel gezonde en fijne gerechten. Het boek begint met een uiteenzetting van de heilzame werking van bouillon in de verschillende levensfasen, gevolgd door de belangrijkste bouillons.

Natuurlijk zijn er al enorm veel boeken over bouillon (en soep) gemaakt. De aanvulling die dit boek anders maakt dan al die andere boeken zijn de recepten waar de tien basisbouillons in verwerkt worden. De grootste (en bijna enige) klassieker is de Franse uiensoep. Daarna volgen meer dan 50 recepten met frisse soepen, hartverwarmende stoofschotels, romige en warme stoofgerechten, curry’s en risotto’s. Voor elk wat wils dus. Denk aan bouillon met voorjaarsgroenten en sla, miso-ramensoep met rundvlees, ossobuco met gremolata, Thaise mosselen met noedels, Toscaanse gestoofde bonen en cavolo nero, geroosterde kip met geurige citroencousous en nog vele andere recepten. Bij alle recepten staat een blokje met tips onder de noemer ‘probeer dit eens…’. Daarin staan tips voor vervangende ingrediënten. Dat is een leuke aanvulling voor mensen die wat anders willen en die er wel zeker van willen zijn dat het nog een samenhangend geheel blijft.

Bouillon

ISBN: 9789089897435

€ 20,-

Over de auteurs

Vicki Edgson werkte meer dan twintig jaar als diëtist. Nu zet ze haar ervaring in om boeken te schrijven en bijdragen te leveren aan een groot aantal vooraanstaande gezondheidsmagazines, waaronder Women’s Health. Zij is een van de oprichters van The Food Doctor en werkte aan diverse Engelse tv-programma’s mee.

Heather Thomas is culinair schrijver, redacteur en de auteur van een aantal bekende kookboeken, waaronder Quick & Easy Low Calorie Cookbook (2015). Ze heeft met verschillende topkoks, afslankbedrijven (o.a. Weight Watchers) en vrouwengezondheidsorganisaties samengewerkt, en bijdragen geleverd aan vele tijdschriften.

Uitgever: Uitgeverij Terra

 

Sjoerd de Groot

Reageer op dit item