Weingut Krone lid van VDP Rheingau - Perswijn
Nieuws

Weingut Krone lid van VDP Rheingau

Weingut Krone in Assmannshausen is als meest recente lid toegetreden tot de gelederen van VDP Rheingau. Het is wat de Duitsers een Traditionsbetrieb noemen, een wijngoed met een lange geschiedenis. De wortels ervan gaan terug tot de 17e eeuw, terwijl het in zijn huidige vorm in 1860 gestalte kreeg. In dat jaar werd voor het eerst gebruik gemaakt van de 60 meter lange rotskelder.


Vele jaren lang was het wijngoed verbonden met het beroemde hotel Krone aan de Rijnboulevard in Assmannshausen, maar tegenwoordig opereren de twee los van elkaar. Weingut Krone wordt sinds 2007 geleid door Anja und Tom Drieseberg die aanvankelijk partners waren en vanaf 2014 de enige eigenaars ervan zijn. De Driesebergs zijn daarnaast ook betrokken bij de exploitatie van de wijngoederen van Geheimer Rat J. Wegeler in zowel Rheingau als Mosel.Weingut Krone telt 5,5 hectare wijngaard in Assmannshausen, Rüdesheim en Lorch, goed voor een jaarproductie van ongeveer 22.000 flessen. De beste percelen liggen in het hart van de als Grosse Lage geklasseerde Assmannshäuser Höllenberg, op zeer steile hellingen tot bijna 60%. Handwerk is daar geen keuze, maar noodzaak. Al sinds eeuwen wordt hier spätburgunder geteeld, de grote specialiteit van Assmannshausen. In de jaren van de vorige eeuw zijn hier door Weingt Krone pinotklonen uit de Bourgogne aangeplant ter vervanging van de Duitse klonen. Samen met het eigenzinnige terroir zijn die verantwoordelijk voor de individuele signatuur van de wijnen met hun kenmerkende aroma van zwarte bessen.’

www.weingut-krone.de

 

René van Heusden

Reageer op dit item