Elvio Cogno overleden - Perswijn
Nieuws

Elvio Cogno overleden

Op 12 juni jl. is op 79-jarige leeftijd Elvio Cogno overleden. Hij gold als een van de smaakmakers in Barolo. Cogno begon zijn loopbaan als wijnmaker in 1964 zonder enigerlei opleiding. In dat jaar maakte hij de overstap van het restaurant van zijn vader, all’Angelo in La Morra, naar de kelder van Giuseppe Macarini.

Omdat Macarini dringend een keldermeester nodig had en Cogno ervan droomde ooit wijn te maken, vonden de twee elkaar. Ondanks zijn gebrek aan ervaring kreeg Cogno de baan, als vrijwilliger zonder betaling. Met zijn eerste oogst 1964 viel hij meteen met zijn neus in de boter.
Elvio Cogno
Macarini’s Brunate van dat jaar zou zelfs een legendarische status verwerven. Cogno zou later partner worden van Macarini, maar in 1990 besloot hij om zij eigen wijngoed te beginnen. Hij realiseerde zijn plannen door grond te kopen in Novello in de cru Ravera en daar ook zijn bedrijfsgebouw neer te zetten. Op zijn nieuwe bedrijf kreeg hij schoonzoon Valter Fissore als medewerker. Die is vandaag de dag nog steeds verantwoordelijk voor de wijnen, waarvan de Rivera het vlaggenschip is. Ze worden in Nederland ingevoerd door Brand Wijnimport.

Tekst: René van HeusdenFoto: Azienda Agricola Cogno

Reageer op dit item