Prikkel al je zintuigen tijdens de Spaanse Dag! - Perswijn
Persberichten

Prikkel al je zintuigen tijdens de Spaanse Dag!

(persbericht) De Spaanse Dag wordt dit jaar op zaterdag 18 juni gevierd in Utrecht. Er zullen op deze dag verschillende activiteiten plaatsvinden in en buiten het Academiegebouw van de Universiteit van Utrecht gelegen aan het Domplein. Tijdens de Spaanse Dag is er een zeer gevarieerd programma. U kunt allerlei heerlijke Spaanse producten proeven, zoals sherry en ham uit Andalusië, wijn en typische gastronomische producten uit Tenerife en lokale alcoholische drankjes uit de regio Galicië.

De Spaanse Dag
Regio Valencia zal gedurende de dag twee paella-workshops organiseren. Zo kunt u van dichtbij meemaken hoe een echte Spaanse paella gemaakt wordt en bovendien krijgt u na afloop ook nog het recept. Uit de regio Castilië en León komt Nadia Álvarez om een spetterend miniconcert te geven. Ook zijn er foto- presentaties, optredens van Tuna de Maastricht, gaita-muziek (doedelzakken uit Galicië), prachtige flamenco-optredens van Expeditie Flamenco, flamenco-workshops en nog veel meer. En wilt u meer weten over de Arabische invloeden in de gastronomie van Toledo of over de mogelijkheden om Spaanse taal en cultuur in Castilië en León te leren, dan moet u zeker langskomen. 
Tapas de Jamos Serrano
De regio´s, eilanden en bestemmingen die tijdens deze Spaanse Dag vertegenwoordigd zullen zijn: Andalusië, Galicië, Regio Valencia en Costa Blanca, Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Aragón, Castilië en León, Asturië en de Balearen. Op zaterdag 18 juni viert Instituto Cervantes in Utrecht, ook gelegen aan het Domplein de rijkdom en culturele diversiteit van alle Spaanstalige landen met het Zomerfeest- “El verano en Español”- waar u van Spaanstalige muziek, kunst, literatuur kunt genieten en ook zijn er activiteiten voor kinderen. Combineer daarom uw bezoek aan de Spaanse Dag met het Zomerfeest want dat is zeker de moeite waard. Voor een kijkje op hun programma http://utrecht.cervantes.es/nl. De Spaanse Dag wordt georganiseerd door het Spaans Verkeersbureau. Toegangskaarten voor de Spaanse Dag kunt u in de voorverkoop online kopen voor € 3,00 per persoon en op de dag zelf ter plaatse in het Academiegebouw voor € 5,00 per persoon (kinderen tot 12 jaar gratis). Meer informatie en online kaarten kopen op via www.spaansedag.nl en de facebookpagina van het Spaans Verkeersbureau. 
Promotie Spaanse Dag
Den Haag, 9 juni 2016

www.spain.info

Spain.info.nl

@SpanjeNederland 

Reageer op dit item