Winnaars van het Spaanse Wijnconcours bekend - Perswijn
Nieuws

Winnaars van het Spaanse Wijnconcours bekend

Na drie eerdere, succesvolle concoursen in 2008, 2010 en 2012, was 2015 het jaar van alweer het vierde Spaanse Wijnconcours. Perswijn organiseerde dit wederom in samenwerking met ICEX/Vinos de España. Een mooie proeverij van Spaanse wijnen, om het allerbeste uit dat land voor het voetlicht te halen. De winnaars zijn bekend!


In het Spanje Supplement, dat vandaag digitaal verschijnt, vindt u de eindselectie van het Spaanse Wijnconcours: het mooiste wat het bijzondere wijnland Spanje ons te bieden heeft. Elke wijn is voorzien van een proefnotitie, en de winnende wijnen worden uitgebreid omschreven.

Klik hier voor het digitale Spanje Supplement.

Van inzending tot finalewijn

Voor het concours werden importeurs en wijnproducenten in Spanje uitgenodigd hun beste wijnen boven de € 4,75 in te zenden. In totaal werden dit jaar bijna 800 verschillende flessen ingezonden en blind geproefd door een jury bestaande uit onder andere Esmée Langereis (Elle Eten, Harper’s Bazaar), Lars Daniëls MV (redacteur Perswijn), Ronald de Groot (Perswijn), Sjoerd de Groot (Perswijn), Marc Collard (importeur, Vinoblesse), en Niek Beute (sommelier en publicist).De proeverijen zijn afgesloten met ‘finaleproeverijen’. De wijnen in de verschillende categorieën met de hoogste scores werden hierbij blind naast elkaar gezet om de uiteindelijke winnaar te bepalen. Deze winnaars worden in het Spanje Supplement extra in het zonnetje gezet. De overige finalewijnen krijgen een eervolle vermelding; reeds een prestatie op zich.

Veel interesse in de Nederlandse markt

Voor de uitslag van het concours hebben we de wijnen ingedeeld in verschillende categorieën: Rood, Wit, Rosé, Mousserend en Zoet/Versterkt. Bij de kleuren rood en wit en bij de mousserend wijnen is er tevens een categorie voor niet-geïmporteerde wijnen. Dat geeft bodega’s in Spanje de gelegenheid bijzondere producten onder de aandacht te brengen. Het aantal door Spaanse bodega’s ingezonden wijnen was dit jaar hoger dan bij vorige edities. Veel bodega’s zijn er in geïnteresseerd om de Nederlandse markt te betreden. Een flink aantal van deze wijnen in de proeverij vielen op door hun zeer goede prijs/plezier-prestatie.

Bekendmaking op Gastvrij Rotterdam

Op maandag 21 september jl. is tijdens Gastvrij Rotterdam onder grote belangstelling bekendgemaakt welke wijnen in de verschillende categorieën hebben gewonnen. Tevens is hier het digitale supplement gepresenteerd.

De winnende wijnen staan opgesomd in onderstaande lijst.

 

 

Het digitale supplement zal verstuurd worden naar alle abonnee's van Perswijn, en is vanaf vandaag tevens op deze site te lezen en te downloaden! Klik hier voor het Spanje Supplement.

 

Beste prijs-kwaliteit

Bodegas Nairoa Alberte 2013

Weldam Wines BV

Mousserend met importeur

Winnaar: Gramona Gran Reserva Brut “Celler Battle” 2004

Wijnimport J. Bart / QVSelect.nl

Beste mousserende wijn zonder importeur

The Snob “Black tie” Reserva

Wit boven € 7,50

Winnaar: Granbazán Etiqueta Ámbar 2014

Wijnimport J. Bart / QVSelect.nl

Wit t/m € 7,50

Winnaar: Abellio Albariño 2014

DGS Wijn

Wit zonder importeur

Winnaar: Aurea Lux Leive Paradigma 2013

 

Rood boven € 20,-

Winnaar: Dominio de Pingus Psi Peter Sisseck 2012

Spanjewijn.nl

Rood boven € 10,- t/m € 20,-

Winnaar: Son Prim Cabernet 2010

Les Généreux

Rood t/m € 10,-

Winnaar: Bodegas Carchelo Altico 2012

Wijnkoperij Henri Bloem

Rood zonder importeur

Winnaar: Virgen de la Asunción El Canto del Ángel 2012

Rosé

Winnaar: Marqués de Cáceres Excellens Rosado 2014

Groupe du Vin

Zoet / Versterkt

Winnaar: El Maestro Sierra Pedro Ximénez

André Kerstens, Flordelvino

 

 

Dit Spanje Supplement kwam tot stand met medewerking van ICEX/Vinos de España

www.vinos-de-espana.nl

vinosspanje@comercio.mineco.es

 

       

Reageer op dit item