21 nieuwe Registervinologen van de Wijnacademie - Perswijn
Nieuws

21 nieuwe Registervinologen van de Wijnacademie

Op dinsdagavond 18 november is door de Verenigde Vinologen Nederland weer het examen Registervinoloog van de Wijnacademie afgenomen. Deze toets vormt de afsluiting van de permanente educatie of nascholingscursus die de deelnemers het afgelopen jaar hebben gevolgd.


21 personen die al Vinoloog van de Wijnacademie waren, hebben bewezen een up-to-date wijnkennis te hebben, hetgeen in de hedendaagse wijnwereld van groot belang is. Ze mogen zich de komende jaren Registervinoloog van de Wijnacademie noemen, met RV achter hun naam.

Nascholing

De nascholingscursus voor Vinologen is voor de eerste keer in het seizoen 2009-2010 georganiseerd door de Verenigde Vinologen Nederland, met George Mes als initiatiefnemer. In 2011 is voor Vinologen van de Wijnacademie de eerste keer de mogelijkheid geboden om na een met goed gevolg afgelegde permanente educatietoets de titel Registervinoloog van de Wijnacademie aan te vragen dan wel te continueren. De nascholingscursus is inmiddels binnen de Nederlandse wijneducatie een begrip geworden en uniek: het is de enige wijnopleiding met permanente educatie. De opleiding voorziet duidelijk in een behoefte die door de markt gevraagd wordt.Als docenten zijn de volgende professionals bij de permanente educatie betrokken: Gerhard Horstink, Lars Daniëls MV, Frank Donker, Udo Göebel MV, Ibert van der Waal MV, Frank Jacobs en Stan Beurskens.

Nieuwe lichting

De volgende personen mogen zich na slagen voor het examen van afgelopen dinsdag Register Vinoloog van de Wijnacademie noemen:Guus Arts, Paul Barten, Anton Belgers, Han van den Berg, Michael Gemmeke, Enrico Haima, Alex Hartman, Willem van Helden, Dianne Hesselmans-Rombouts, Wim de Jong, Floor de Kock-in ’t Groen, Carel Koning, Shirley de Kreek-Kropff, Jan Mook, Anne-Wies van Oosten, Miranda Scholten, Laurens Speek, Ans Timmermans, Gerrit van der Vliet, Arjan Wooning en Lolo Zuidema.

Reageer op dit item