Verkiezing Wijn(Web)Winkel van het jaar 2015 van start - Perswijn
Nieuws

Verkiezing Wijn(Web)Winkel van het jaar 2015 van start

Ook dit jaar zal Perswijn wederom samen met de wijnconsument de Nederlandse wijnwinkels onder de loep nemen om te bepalen wie de titel ‘Beste Wijn(web)winkel 2015’ mag dragen. De inschrijving is geopend!


Vorig jaar zijn er meer dan 10.000 stemmen geteld op ruim 580 (reguliere en web-)winkels, waarbij By the Grape Winery in Velp en Jouwwijnvriend.nl uiteindelijk als winnaars uit de bus zijn gekomen. Wat is de beste wijnwinkel van Nederland in 2015? Bij welke winkel is de service ouderwets goed? Het assortiment breed en boeiend? De wijnadviezen verrassend en overtuigend? Een vernieuwde wijn(web)winkelverkiezing zal het uitmaken!

Inschrijven en stemmen

De nominatieronde van de afgelopen jaren komt te vervallen. In plaats daarvan kunnen wijn(web)winkels zich inschrijven voor deelname aan de competitie. Na de inschrijfperiode volgt de stemronde. Tijdens deze ronde kan iedereen één keer stemmen op zijn of haar favoriete winkel en/of wijnwebwinkel.

De 25 winkels met de meeste stemmen worden bezocht en beoordeeld door een onafhankelijke, kundige vakjury. Die onderwerpt de winkels aan een nauwkeurig onderzoek en vraagt de winkeliers om aanvullend cijfer en documentatiemateriaal. De vakjury bepaalt uiteindelijk welke winkels worden uitgeroepen tot Wijnwinkel en Wijnwebwinkel van het jaar 2015. De bekendmaking en huldiging vinden plaats tijdens de Perswijn Najaarsproeverij op zondag 26 oktober.


De beste winkels

De winnaars mogen zich een jaar lang Wijnwinkel van het jaar 2015 en Wijnwebwinkel van het jaar 2015 noemen. De winnende winkels krijgen een trofee en oorkonde én worden in het zonnetje gezet met een mooie reportage in Perswijn. Daarnaast biedt Wines of South Africa (WOSA) de winnende wijnwinkel een reis naar Zuid-Afrika aan. De reis zal plaatsvinden tijdens de oogst, begin 2015. WOSA draagt de kosten voor vlucht, verblijf en eten gedurende 1 week. De winnende wijnwebwinkel krijgt € 1500,- aan verzendwaarde cadeau bij Flespakket.nl.

Tijdpad verkiezing

Inschrijven: t/m 31 juli 2014

Stemronde: 1 t/m 31 augustus 2014

Jurybezoeken: 1 t/m 30 september 2014

Bekendmaking winnaars: 26 oktober 2014

Bent u wijn(web)winkelier? Schrijf u nu in!

 

Mede mogelijk gemaakt door:





Reageer op dit item