Laatste kaarten Voorjaarsproeverij - Perswijn
Nieuws

Laatste kaarten Voorjaarsproeverij

Komend weekend zal in Hotel Casa400 het voorjaar en de zomer gevierd worden met de heerlijkste wijnen en de leukste begeleide proeverijen. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de Voorjaarsproeverij, maar de begeleide proeverijen zitten bijna vol!
Zoals altijd op de evenementen van Perswijn, is er, naast het proeven van de heerlijkste wijnen bij de standhouders, altijd de gelegenheid om dieper in de wijnen te duiken. Met een overzichtelijk programma van begeleide proeverijen op zowel zondag als maandag, hopen wij u op weg te helpen naar wijnen die u niet eerder dronk, en verhalen achter wijnen die u niet eerder hoorde. Er zijn nog maar enkele plekken beschikbaar voor onderstaande proeverijen, dus wees er snel bij!

Zondag 25 mei – consumentendag

Winzersekt: veel meer dan Champagne op z’n Duits


Een begeleide proeverij met meerdere topsekten van specialisten als Raumland, Wilhelmshof, Reichsrat Von Buhl, Winterling, en anderen.Duitsers zijn dol op bubbels. Ze voeren heel veel mousserende wijn in en maken grote volumes simpele Schaumwein. Maar gelukkig produceren ze zelf ook steeds meer hoogwaardige mousserende wijnen, die volgens de klassieke methode worden gemaakt. Deze Winzersekten winnen terecht snel aan waardering om hun kwaliteit én hun originaliteit, en worden in de Duitse topgastronomie heel veel geschonken. Lars Daniëls MV schreef al eerder over Winzersekt in Perswijn nummer 2 (lees dit artikel hier), en neemt u in deze begleide proeverij mee in de wereld van de Winzersekt, met uitleg over hoe de wijnen gemaakt worden, over de verschillen in stijlen en over de vergelijking met champagne. Uiteraard laat hij daarbij meerdere van zijn favoriete Winzersekten proeven, van topproducenten als Raumland, Wilhelmshof, Von Buhl, Winterling en anderen. Deze proeverij is een must voor liefhebbers van vineuze, mousserende wijnen!In samenwerking met: Wijnhaven Wijnimport, RieslingPartners, Les Généreux, Markvandewijn, en anderen.

Zondag 25 mei 2014

13:00 – 14:00 uur

door: Lars Daniëls MV

Klik hier om kaarten te bestellen voor de Perswijn Voorjaarsproeverij – consumentendag (zondag 25 mei) en de begeleide proeverij van Lars Daniëls MV.

 


Voorjaarswijnen met spijs

Workshop met verschillende finalewijnen uit de Perswijn Koopgids: voorjaar & zomer, in combinatie met spijs.Jeroen Bronkhorst, docent en eigenaar van de Wijnstudio, zal een wijn-spijsworkshop geven met een aantal van de winnende wijnen van het Perswijn Wijnconcours: Voorjaar & Zomer. Bij de verschillende wijnen wordt een spijssuggestie gegeven en gepresenteerd. Dit kan een lekkere tapa zijn voor bij een frisse, jonge witte wijn, of een zomers gerechtje gecombineerd met de juiste wijn! De wijnen die gepresenteerd worden, zijn winnaars in het Perswijn Wijnconcours: voorjaar & zomer, in de categorieën: wit, rosé, rood of mousserend. Alle finalewijnen worden gepresenteerd in de Perswijn Koopgids: voorjaar & zomer. De winnaars worden op zondag om 12:30 uur bekendgemaakt, waarna de Koopgids gelanceerd zal worden. Lees hier meer over de finalewijnen van het Wijnconcours.

Jeroen Bronhorst (De Wijnstudio)

Jeroen Bronkhorst is docent en eigenaar van “de Wijnstudio”, een wijnopleiding voor horeca, wijnhandelaren en particulieren, in 8 steden in Nederland en Bordeaux. De Wijnstudio werkt met een licentie van de Wine and Spirit Education Trust: WSET. Eerder verzorgde hij al verschillende wijn-spijsworkshops op de proeverijen van Perswijn.

Zondag 25 mei 2014

14:30 – 15:30 uur

door: Jeroen Bronkhorst

Klik hier om kaarten te bestellen voor de Perswijn Voorjaarsproeverij – consumentendag (zondag 25 mei) en de begeleide proeverij van Jeroen Bronkhorst.

 

Maandag 26 mei – vakdag

(alleen voor professionals)

De diversiteit van Spanje’s witte wijnen: meer dan viura en verdejo

Hoewel in Spanje in het segment van de kwaliteitswijnen de rode wijnen domineren, zijn de witte wijnen van Spanje de laatste tijd sterk in opkomst. Nadat eerst viura en recentelijk ook verdejo het beeld van Spaanse witte wijnen sterk bepaalden, heeft de (her)ontdekking van lokale, witte soorten recentelijk geleid tot een snelle verbreding van het aanbod.Frank Smulders MW zal u in deze begeleide proeverij kennis laten maken met de diversiteit van de verschillende witte, inheemse soorten en deze laten proeven, zoals ondarrabo zerrata en xarel.lo, naast de bekendere verdejo en albariño.

Maandag 26 mei 2014

15:30-16:30

door: Frank Smulders MW, i.s.m. ICEX, Vinos de España.

Bent u professional en wilt u zich graag aanmelden voor de Perswijn Voorjaarsproeverij en de begeleide proeverij van Frank Smulders op maandag 26 mei? Klik hier.

 

Reageer op dit item