Meestertitel gastvrouw voor Nadine Mögling (Bij Jef) - Perswijn
Persberichten

Meestertitel gastvrouw voor Nadine Mögling (Bij Jef)

(persbericht)

Nadine Mögling, gastvrouw en mede-eigenaar van het door Michelin bekroonde restaurant Bij Jef op Texel is officieel SVH Meestergastvrouw. Nadine heeft daarmee de hoogste graad van vakbekwaamheid behaald in de Nederlandse horeca.
Sinds de invoering van de Meestertitel in 1987 is zij de achtste vrouw die deze titel heeft behaald. In Frankrijk reikte Pierre-Emmanuel Taittinger, CEO van het gelijknamige champagnehuis uit 1732, de officiële versierselen uit aan Nadine. Ter gelegenheid van de bijzondere prestatie van Nadine, kookte haar partner Jef Schuur als eerste buitenlandse sterrenchef op Château de la Marquetterie van de familie Taittinger.

Uitblinker

Restaurant Bij Jef in Den Hoorn (Texel) van Nadine Mögling en haar partner Jef Schuur is sinds 2009 door Michelin bekroond met een ster en heeft hoge noteringen in de Nederlandse restaurantgidsen LEKKER, Grootspraak en GaultMillau. De laatste organisatie riep Nadine in 2011 uit tot Wijn-Spijsspecialist van het Jaar. Maar haar ambitie en het streven naar perfecte gastvrijheid werd ook opgemerkt door het vakblad Culinaire Saisonnier: Nadine werd in het voorjaar van 2013 onderscheiden met de D’Couvert-prijs voor beste gastvrouw of gastheer van Nederland en Vlaanderen. Ook maakte Nadine destijds haar opwachting als jurylid in het tv-programma Topchef van RTL met Robert Kranenborg en Julius Jaspers.Het paar is lid van het culinaire samenwerkingsverband Les Patrons Cuisiniers en QL Hotels, een internationale collectie van kleinschalige en authentieke kwaliteitshotels waar culinair genieten en overnachten één op één samengaan.

Inspireren

Het behalen van haar Meestertitel helpt Nadine, met het doorgeven van haar kennis en passie voor het vak aan de nieuwe generatie gastheren en gastvrouwen. Zij wil jongeren blijven inspireren om het beste uit zichzelf te halen. ,,Dit is niet alleen een persoonlijke erkenning, maar helpt ook in het bijzonder mijn beroep. In deze tijd is het erg moeilijk om jonge mensen te vinden met talent, die ook nog eens de ambitie hebben om in dit prachtige vak te willen (door)groeien en te blijven”, aldus Nadine.

Meesterproef

Nadine legde in november 2013 haar Meesterproef af onder toeziend oog van SVH Meestergastheer Maikel Ginsheumer (Wine Companions in Belfeld), SVH Meestergastheer én Wijnmeester Johan Kragtwijk (maître-sommelier Grand Hotel Karel V in Utrecht) en voormalig secretaris Meestertitels Carsten Klint. Zij werd een dag lang in haar eigen bedrijf door de commissie beoordeeld op meer dan honderd punten. Volgens de commissie slaagde Nadine cum laude en roemde haar oog voor detail, complete gastvrijheidsbeleving en de bijzondere wijncombinaties bij de gerechten van haar partner Jef Schuur. www.bijjef.nl

Reageer op dit item