Paul van de Bunt overleden - Perswijn
Nieuws

Paul van de Bunt overleden

Paul van de Bunt van tweesterrenrestaurant De Leuf in Ubachsberg is afgelopen donderdag 10 april plotseling overleden. Van de Bunt was sinds 1988 eigenaar van restaurant De Leuf in Zuid-Limburg, dat hij samen met zijn vrouw Sandra runde. De Leuf kreeg in 1996 een eerste Michelinster en in 2007 een tweede. Paul van de Bunt is in maart 61 jaar geworden.


In oktober werd Van de Bunt door GaultMillau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Voordat hij bekend werd met De Leuf, runde Van de Bunt van 1977 tot 1988 restaurant Le Chat Noir in Haarlem. In 1985 opende hij een tweede zaak: De Eetkamer in Haarlem. In 1988 verkocht hij deze zaken om in Limburg De Leuf te starten.Het restaurant van Paul van de Bunt is aangesloten bij de Alliance Gastronomique. Het bestuur bracht op vrijdag 11 april het volgende bericht naar buiten: 'Met grote verslagenheid en onuitsprekelijk verdriet informeren wij u over het onverwachte overlijden van onze vriend, Alliance collega en SVH Meester-kok Paul van de Bunt van restaurant De Leuf te Ubachsberg. Onze gedachten gaan uit naar Sandra, Robin, Michelle en Ivo, de overige familie, het team van De Leuf en dierbaren en wij wensen hen veel sterkte bij het dragen van dit grote verlies.' Via Misset Horeca

Foto: Facebook

  

Reageer op dit item