Antwerps wijnrestaurant Pazzo houdt ermee op - Perswijn
Nieuws

Antwerps wijnrestaurant Pazzo houdt ermee op

Het roemruchte Antwerpse wijnrestaurant Pazzo zal na 15 jaar zijn deuren sluiten. Eigenaar William Wouters heeft deze beslissing genomen omdat hij voortaan alle tijd voor zijn gezin wil hebben.


Hij is getrouwd met de Portugese wijnmaakster Filipa Pato en heeft samen met haar twee zoontjes. Voortdurend blijven pendelen tussen Antwerpen en Bairrada was niet langer een werkbare optie. In Portugal wil hij zich samen met Filipa volledig op het wijnmaken storten.Voor de Sinjorenstad is de sluiting van Pazzo een gevoelig verlies, want de zaak heeft inmiddels de status van instituut verworven. Pazzo – Italiaans voor ‘prettig gestoord’ – is niet alleen in Antwerpen, maar in heel België een trendsetter geweest wat betreft onconventioneel en grenzeloos wining & dining. Een zaak waar wijn uit alle mogelijke windstreken centraal staat, waar de keuken fusion in de ware betekenis van het woord brengt, wijnliefhebbers regelmatig echte ontdekkingen kunnen doen, waar verder alles kan en waar iedereen binnenkomt. Patron William Wouters is niet alleen diverse malen Beste Sommelier van België geweest, hij is ook een groot levensgenieter en een gastheer pur sang.Wie het allemaal nog een keer wil meemaken, inclusief een glaasje voor of na in de wijnbar, heeft daarvoor de tijd tot en met 27 juni aanstaande. Daarna gaat de deur definitief op slot. Amai, zeg!

 www.pazzo.be   

Reageer op dit item