Perswijn nummer 1 - Perswijn
Nieuws

Perswijn nummer 1

Het is alweer tijd voor de eerste editie van Perswijn in 2014! Met artikelen over onder andere Drouhin, de Mâconnais, de Ahr en Rome, en proefnotities van Chardonnay, Syrah, Malbec en Nebbiolo is het wederom een must om te lezen.
In dit nummer:

Van bijzonder tot betaalbaar: Mâconnais maakt ’t

Witte Bourgogne is een gewilde en prijzige wijn. Maar liefhebbers wereldwijd zijn vooral geïnteresseerd in topwijnen uit beroemde dorpen als Puligny-Montrachet, Meursault en Chassagne-Montrachet. En dat maakt de meeste wijnen volkomen onbetaalbaar. Een van de sterke punten van de Mâconnais, een gebied vol afwisseling, is juist dat je er terechtkunt voor wijnen in alle klassen, van betaalbaar tot bijzonder.

Joseph Drouhin. Voortvarend en vernieuwend

Samen met Bouchard Père et Fils, Louis Jadot, Chanson en Louis Latour is Joseph Drouhin een van de ‘klassieke’ Bourgognehuizen in Beaune. Drouhin is te vinden in het oude centrum. Aan de ene kant van het gebouwencomplex waarin dit huis zetelt, ligt de rue d’Enfer, aan de andere kant de rue du Paradis. Hel en paradijs vlak bij elkaar: symbolisch voor wijn uit de Bourgogne?

Pinotparadijs de Ahr

Op gemiddeld minder dan 3 uur rijden van ons land ligt een van de speciaalste wijnbouwgebieden van Europa: Ahr. Speciaal is het om vele redenen, maar vooral omdat dit zo noordelijk gelegen gebied zijn faam heeft vergaard met rode wijnen van spätburgunder en nu ook frühburgunder. Het prachtige dal, met zijn steile hellingen van leisteen en grauwacke, vormt een echt pinotparadijs, waarvan de beste wijnen tegenwoordig met de wereldtop meekunnen.

Wijnreis door de stad: Rome

De afgelopen decennia is wijn een steeds belangrijker onderdeel geworden van het gewone leven. Dat betekent ook dat in grote steden steeds meer leuke plekken te vinden zijn waar je lekkere wijnen kunt drinken. Reden om eens wat steden te bezoeken en te kijken wat daar te beleven valt op wijngebied. Deze editie: Rome.

Ook in deze Perswijn: Bodegas Beronia, oogstjaar 2013, Marco Pallanti, sommelier William Wouters, onalledaagse wijn-maaktechnieken, Kees van Leeuwen snoeit kort en lang, Winkelen bij By the Grape, een nieuwe rubriek: Het einde!, met kooptips van de redactie, 4 heerlijke wijnadressen in Lekkere Trek, honderden proefnotities, en nog veel meer!

Perswijn nummer 1 zal rond 28 januari verschijnen.

Reageer op dit item